Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέρασαν 58 χρόνια «...κι ακόμα σε θυμούνται η Σάντος κι ο Πελέ»

Πέρασαν 58 χρόνια «…κι ακόμα σε θυμούνται η Σάντος κι ο Πελέ»

Πριν από 58 χρόνια -στις 4 Ιουνίου 1961- ο Ολυμπιακός πέτυχε την αλησμόνητη νίκη επί της Σάντος του Πελέ, που χιλιοτραγουδήθηκε και έγινε ύμνος της ομάδας του Πειραιά

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια είχε πάρει μια σπουδαία νίκη απέναντι στη μεγάλη Σάντος του Πελέ με 2-1.

Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στο παιχνίδι που διεξήχθη στο Απόστολος Νικολαϊδης και νίκησαν την ομάδα του κορυφαίου ίσως ποδοσφαιριστή όλων των εποχών που δεν γνώρισε άλλη ήττα σε εκείνη την ευρωπαϊκή της περιοδεία. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θυμήθηκε την αξέχαστη νίκη της ομάδας απέναντι στη Σάντος, όπου στη συνέχεια χιλιοτραγουδήθηκε και έγινε ύμνος.

Αναλυτικά η ιστορική νίκη όπως την παρουσίασε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ: 

Ήταν στις 4 Ιουλίου του 1961, όταν στο κατάμεστο από 25.000 κόσμο «Απόστολος Νικολαΐδης», οι παίκτες του Τζίνα Σιμονόφσκι, υπέταξαν τη μεγάλη Σάντος, στις τάξεις της οποίας αγωνιζόταν ο -κατά πολλούς- κορυφαίος παίκτης που γνώρισε ποτέ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Βραζιλιάνος Πελέ.

Με ποδοσφαιριστές όπως οι Κουτίνιο, Πέπε, Ζίτο και Ζιλμάρ στις τάξεις της, όλοι τους Παγκόσμιοι Πρωταθλητές τρία χρόνια νωρίτερα στο Μουντιάλ της Σουηδίας, η Σάντος υπέκυψε στην ανωτερότητα των παικτών του Ολυμπιακού, που πήραν ιστορική νίκη με σκορ 2-1, υποχρεώνοντας τους Βραζιλιάνους στη μοναδική τους ήττα στην ευρωπαϊκή τους περιοδεία!

Τα γκολ των Ποσειδώνα (10′) και Σουρούνη (43′) έβαλαν με δύο τέρματα μπροστά τον Ολυμπιακό, που παρά τη μείωση του σκορ σε 2-1 από τον Ζίτο στο 50′ (η μπάλα άλλαξε πορεία και μπέρδεψε τον Σάββα Θεοδωρίδη), κράτησε το προβάδισμα μέχρι το φινάλε, γεμίζοντας τους δρόμους του Πειραιά και της Αθήνας με πλήθος κόσμου που χάρηκε με την ψυχή του και τραγούδησε για το μεγάλο επίτευγμα των «ερυθρόλευκων γιγάντων»!

Η παγκόσμια αυτή επιτυχία, έμελλε να συνοδεύει τον Ολυμπιακό στο πέρασμα των χρόνων, αφού έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του, μέσω του ύμνου της ομάδας μας, που γράφτηκε το 1980 από τους Σπύρο Βαλσαμάκη, Κωνσταντίνο Κιλιμάντζο και ερμηνεύτηκε από τον Χρήστο Βολιώτη.

«Κι ακόμα σε θυμούνται η Σάντος κι ο Πελέ…»

Οι ιστορικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Θεοδωρίδης, Καμπόλης, Στεφανάκος, Πολυχρονίου, Σημαντήρης, Κοτρίδης (Σπετσέρης 54′), Γκαβέτσος, Παπάζογλου, Μπέμπης (Σουρούνης 2′), Σιδέρης, Ποσειδώνας.

Σάντος: Λαέρτσιο, Τζετούλιο, Μάουρο, Ντάλμο, Λίμα, Ντορβάλ (Σορμάνι 13′), Μαντζάλβιο, Ζίτο, Κουτίνιο, Πελέ, Πέπε.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024