Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Δεν υφίσταται θέμα πιστοληπτικής γραμμής

Μητσοτάκης: Δεν υφίσταται θέμα πιστοληπτικής γραμμής

Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες απηύθυνε για μια ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες απηύθυνε για μια ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για τα περί προληπτικής πιστωτικής γραμμής, επανέλαβε ότι δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα, «διότι δεν την χρειαζόμαστε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα του ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν μπορεί την 1η Ιουλίου διότι θα γύριζε κουρασμένος από την Σύνοδο Κορυφής.

«Πού ήταν ο κύριος Τσίπρας την 1η Ιουλίου;» αναρωτήθηκε μιλώντας στον ραδιόφωνο του Real, ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός ότι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στη Σύνοδο από άλλη χώρα.

«Ο κύριος Τσίπρας ψάχνει πάντα μια αρένα, ένα γήπεδο να τσακωθεί και όταν δεν το βρει, καταφεύγει σε αστείες δικαιολογίες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στις εξηγήσεις που έδωσε στον ΣΚΑΙ για την πυρκαγιά στο Μάτι και τους χειρισμούς του ως πρωθυπουργού.

Για να συνεχίσει: «Πήγε στην Πάτρα και απευθυνόμενος στους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είπε ‘μην ψηφίσετε το γιο του αποστάτη’, όταν εγώ το 1965 δεν υπήρχα ούτε ως ιδέα στον οικογενειακό προγραμματισμό. Ενώπιον του φάσματος της ήττας φαίνεται ο χαρακτήρας ενός πολιτικού.»

Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι κανένα από τα επιδόματα που δίνονται δεν κόβεται, και υπενθύμισε ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θεσμοθετήθηκε από τη ΝΔ και αυτό θα ενισχυθεί.

Για το 2019 ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια, διότι τα εξάντλησε ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας: «Αυτό που θα έπαιρναν οι συνταξιούχοι τον Δεκέμβριο, ο πρωθυπουργός τους το έδωσε τον Μάιο» εξήγησε.

Μείωση φόρων και ΕΝΦΙΑ

Υπογράμμισε όμως ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα ισχύσουν οι μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων, αλλά και η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

«Αν όλα αυτά που δεσμευόμαστε να κάνουμε ήταν λαϊκισμός, οι αγορές θα χτυπούσαν πρώτες τα καμπανάκια. Αλλά οι αγορές που είναι ο τελικός κριτής, προεξοφλούν τη νίκη μας και εκτιμούν ότι αυτά που λέμε είναι λογικά και εφαρμόσιμα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν ζητά περίοδο χάριτος, δεν έχει το δικαίωμα να την ζητήσει. «Προετοιμαστήκαμε σιωπηλά και χωρίς αλαζονεία για την επόμενη μέρα, ο προγραμματισμός για το επόμενο εξάμηνο είναι έτοιμος. Οι τελικές πινελιές θα μπουν βέβαια από τους υπουργούς.»

Για την κυβέρνηση είπε ότι θα έχει μόνο υπουργούς και υφυπουργούς (μόνο έναν αναπληρωτή), με αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς (από την αγορά και τις Βρυξέλλες).

Για τις επιλογές που έγιναν στην Κομισιόν, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι έχει ήδη μια πολύ καλή σχέση με την Ούρσουλα βον ντερ Λέιεν, ενώ ευχαρίστηκε τον κύριο Τσίπρα, ο οποίος «στήριξε τελικά την υποψηφιότητα του ΕΛΚ» με την… απουσία του.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. «Θα ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και η ψήφος τους θα προσμετράται κανονικά. Το νομοσχέδιο αυτό θέλει 200 βουλευτές, ο κύριος Τσίπρας θα το ψηφίσει; Καλό θα ήταν να ακούσουν οι Έλληνες του εξωτερικού την άποψή του, ώστε να γνωρίζουν.»

Για τον εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι στόχος είναι οι ευρύτερες συγκλίσεις αλλά στόχος είναι ένας εκλογικός νόμος που να εξασφαλίζει σταθερότητα, αλλά όχι με το μπόνους των 50 εδρών.

«Προφανώς δεν θα συμπράξουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και μένει μόνο το ΚΙΝΑΛ, όμως το Κίνημα Αλλαγής λέει τόσο διαφορετικά πράγματα, ένας απόλυτος αχταρμάς» και αναρωτήθηκε: «Δεν δικαιούμαι να ζητήσω ακόμα και από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να τους ζητήσω να ψηφίσουν το μόνο κόμμα που εξασφαλίζει σταθερότητα;»

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024