Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντοκουμέντο: Φεύγουν από το Μαξίμου, καταστρέφουν έγγραφα και σβήνουν ίχνη...

Ντοκουμέντο: Φεύγουν από το Μαξίμου, καταστρέφουν έγγραφα και σβήνουν ίχνη…

Πήραν φωτιά οι καταστροφείς εγγράφων σε Μέγαρο Μαξίμου και υπουργεία - Στόχος να έχουν καταστραφεί έγγραφα που δεν πρέπει να δουν οι επόμενοι υπουργοί και τα επιτελεία τους

Πανέτοιμοι για την επόμενη μέρα των εκλογών και την ώρα της παράδοσης – παραλαβής είναι στο Μέγαρο Μαξίμου και σε όλα τα υπουργεία. Παρά τον έντονο προεκλογικό αγώνα που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάθε βαθμίδας σπεύδουν ουσιαστικά να εκκαθαρίσουν το τοπίο και να… εξαφανίσουν τα ίχνη του κομματικού μηχανισμού στην κυβέρνηση.

Μπροστά στην προεξοφλημένη ήττα, η εντολή της πολιτικής ηγεσίας σε κάθε υπουργείο είναι να βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα την προσεχή Δευτέρα, ώστε να γίνουν ομαλά οι τελετές παράδοσης – παραλαβής και βέβαια να έχουν καταστραφεί έγγραφα που δεν πρέπει να δουν οι επόμενοι υπουργοί και τα επιτελεία τους.
Ως εκ τούτου, έχουν πάρει κυριολεκτικά «φωτιά» οι καταστροφείς εγγράφων – ένα θέμα που αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» στις 21 Ιουνίου – και επί της ουσίας εξαφανίζονται αποκαλυπτικά στοιχεία της συριζαϊκής διακυβέρνησης. Βέβαια όσα έγγραφα είναι πρωτοκολλημένα είναι προφανές ότι δεν καταστρέφονται, αλλά υπάρχουν πολλά ανεπίσημα χαρτιά και εσωτερική αλληλογραφία που έχουν καταλήξει στον καταστροφέα, μέσα σε συνθήκες υπερέντασης.
Σε πάρα πολλά υπουργεία είναι βουνό τα κατεστραμμένα χαρτιά, όπως δείχνει και η φωτογραφία που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ», και παράλληλα διαγράφεται η ηλεκτρονική αλληλογραφία και άρα χιλιάδες emails που δεν μπορούν να ανακτηθούν.

Οπως και οι προηγούμενοι

Η παρούσα κυβέρνηση κινείται όπως και οι προηγούμενες στο ζήτημα της καταστροφής των εγγράφων ή της εξαφάνισης των ιχνών. Απλώς σε αυτή τη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω και της μεγάλης διαφοράς των ευρωεκλογών και του κλίματος της ήττας που έχει παγιωθεί, μερίμνησε να μην «τρέχουν» οι συνεργάτες των πολιτικών προσώπων την τελευταία στιγμή, εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, και μάλιστα είναι και αυτοδύναμη.
Ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες, μπροστά στο ενδεχόμενο το βράδυ της Κυριακής η ΝΔ να αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, να μην υπάρχουν στο πρωθυπουργικό γραφείο αρχεία και βέβαια προσωπικά αντικείμενα (βιβλία, δώρα κ.ά.) του Αλέξη Τσίπρα. Η μεταφορά χαρτοκιβωτίων είναι συνεχής τις τελευταίες ημέρες από την πρωθυπουργική έδρα.
Η προετοιμασία για την επόμενη μέρα ξεκίνησε πολύ νωρίς, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο έχουν εγκριθεί αποφάσεις σε διάφορα υπουργεία για την προμήθεια και επιπλέον καταστροφέων εγγράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», σε κρίσιμα υπουργεία είχαν φροντίσει οι υπουργοί να ενημερώσουν τους συνεργάτες τους, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να καταστραφούν έγγραφα, ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα και με αναφορές βουλευτών της αντιπολίτευσης, έχουν αντιγραφεί αρχεία από τους κεντρικούς υπολογιστές κρίσιμων υπηρεσιών, χωρίς όμως να προσδιορίζουν ποιες. Μάλιστα, κεντρικά στελέχη της αντιπολίτευσης εκφράζουν φόβους ότι έχουν καταστραφεί και απόρρητα έγγραφα και αναφέρουν πως η νομοθεσία ορίζει σαφώς τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024