Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταύρος Καλαφάτης στο in.gr: Η χώρα δεν αντέχει ούτε μια ώρα κενό εξουσίας

Σταύρος Καλαφάτης στο in.gr: Η χώρα δεν αντέχει ούτε μια ώρα κενό εξουσίας

ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης την επομένη των εκλογών, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές τον Αύγουστο με απλή αναλογική

«Η χώρα δεν αντέχει ούτε μία ώρα κενό εξουσίας» επισημαίνει με συνέντευξή του στο in.gr ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης προσθέτοντας ότι σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης την επομένη των εκλογών, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές τον Αύγουστο με απλή αναλογική.

Η συνέντευξη του Σταύρου Καλαφάτη στο in.gr έχει ως εξής:

Η Συμφωνία των Πρεσπών ήδη εφαρμόζεται. Εσείς τις θα κάνετε; 

Πρώτα από όλα, οι Μακεδόνες δεν πρόκειται να πούμε ποτέ «Μακεδόνες» τους Σλάβους. Για μας η Μακεδονία είναι αποκλειστική ελληνική κληρονομιά, κομμάτι της ιστορίας μας, κομμάτι της ψυχής μας. Και η κληρονομιά αυτή δεν τεμαχίζεται, η ιστορία δεν ξαναγράφεται και η ψυχή μας δεν πουλιέται. Θα εργαστούμε, λοιπόν, για να αναπτύξουμε και να αναδείξουμε παντού στον κόσμο, την αιώνια Μακεδονία. Και είναι καλό να θυμούνται οι γείτονές μας ότι η πορεία τους προς την Ευρώπη, περνά από την Αθήνα. Το βέτο θα είναι στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης…

Ο Πρωθυπουργός, πάντως, ισχυρίζεται ότι η συμφωνία αυτή ενισχύει τη θέση της χώρας μας, ιδίως ως προς τα ανοικτά ζητήματα με άλλους γείτονές μας.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έστειλε στους γείτονές μας μήνυμα ετοιμότητας για υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, πέρα τις πάγιες εθνικές γραμμές. Ο ίδιος, μάλιστα, στις αρχές του χρόνου, είχε διακηρύξει ότι η συμφωνία αυτή θα είναι πρότυπο και για άλλες διαφορές. Και το μήνυμα αυτό αποθράσυνε τους γείτονές μας. Το είδαμε στην Αλβανία, το βλέπουμε και με την Τουρκία.

Σας ανησυχούν οι τουρκικές κινήσεις στην Αν. Μεσόγειο; 

Οι κινήσεις Ερντογάν εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες και γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Από την πλευρά μας οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση, αλλά και να εκπέμπουμε ξεκάθαρα μηνύματα. Ότι είμαστε προσηλωμένοι στην ειρήνη, θέλουμε το διάλογο, θέλουμε τη συνεργασία, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, μακριά από απειλές και εκβιασμούς. Απόπειρες τετελεσμένων σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν ανεχόμαστε…

Και αν την Κυριακή δεν έχουμε κυβέρνηση; 

Το ενδεχόμενο αυτό είναι εθνικά επικίνδυνο, διότι η χώρα – ιδίως μάλιστα κάτω από τις σημερινές περιστάσεις- δεν αντέχει ούτε μια ώρα κενό εξουσίας. Αν είναι αδύνατος ο σχηματισμός κυβέρνησης, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, μέσα στον Αύγουστο, με απλή αναλογική, γεγονός που θα καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη τη συγκρότηση βιώσιμης κυβέρνησης. Σε μια τέτοια περίπτωση, η χώρα θα συρθεί σε αστάθεια και ακυβερνησία. Και αυτό θα αναβιώσει κινδύνους εθνικής περιπέτειας. Αν πάλι συγκροτηθεί κυβέρνηση με τη σύμπραξη άλλου κόμματος, τότε είτε θα αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε μέρος του προγράμματός μας –την κατάργηση για παράδειγμα του πανεπιστημιακού ασύλου- είτε θα είναι μια κυβέρνηση περιορισμένου χρονικού ορίζοντα. Για αυτό ακριβώς ζητούμε ισχυρή λαϊκή εντολή. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν. Έτσι ώστε να διαψεύσουμε εκείνους που μέσα και έξω από τη χώρα θα ήθελαν πολιτικό χάος. Να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες. Να μην χάνει άλλο τον καιρό της. Αλλά και για να εφαρμόσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, το σχέδιο που θα εγκρίνει η πλειονότητα των Ελλήνων. 

Και τι να περιμένει ένα πολίτης από εσάς; Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα καταργήσετε επιδόματα, θα ιδιωτικοποιήσετε την επικουρική ασφάλιση, θα ικανοποιήσετε τα συμφέροντα των λίγων, των ελίτ. 

Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί καμιά επικουρική σύνταξη, δεν πρόκειται να κοπεί κανένα επίδομα, δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Τα έχει ξεκαθαρίσει, δημόσια, κατηγορηματικά και κατ’ επανάληψη ο Πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα παραμύθια, άλλωστε, αυτά τα έλεγαν και πριν τις ευρωεκλογές, αλλά δεν έπεισαν κανένα. Έπαθαν, αλλά δεν έμαθαν. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους. Όλοι οι Έλληνες θα έχουν όφελος από τη μείωση των φόρων και των εισφορών. Από τις δράσεις που στόχο έχουν να αποκτήσουν ξανά την αξία τους τα σπίτια μας. Από την τόνωση της ασφάλειας στα σπίτια, τις δουλειές, τα πανεπιστήμιά μας. Και βέβαια από την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας. 

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024