Πώς να χαρακτηρίσει κανείς την ιδέα που είχε ένας ιδιοκτήτης φουσκωτού σκάφους στη Σαντορίνη ο οποίος απόφάσισε να το δέσει στην ειδική ράμπα για την διευκόλυνση της πρόσβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες στη θάλασσα;

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης εκτός από την επίδειξη αντικοινωνικής συμπεριφοράς ο άγνωστος μέχρι στιγμής «σκαφάτος» προκάλεσε και βλάβη στο σύστημα στήριξης της ράμπας SEATRAC, που θα χρειαστεί επισκευή.

Το Λιμεναρχείο Θήρας έχει ενημερωθεί ήδη για το περιστατικό, ενώ ο δήμος αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως εάν επαναληφθούν ενέργειες σαν κι αυτή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης του μηχανισμού και κατά συνέπεια συμπολίτες που το χρησιμοποιούν καθημερινά να αποκλειστούν από την πρόσβαση στη θάλασσα.

«Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να ενημερώσει το Γραφείο Περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας (στο τηλέφωνο: 2286025847) και τη ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. (στο τηλέφωνο: 2286023021). Τέλος, παρακαλούμε όλους για μια ακόμα φορά να σεβαστούν το δικαίωμα των ατόμων με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα», αναφέρει ο δήμος Θήρας.