
Πλημμύρες στην Ινδία: 15 νεκροί μετά από κατάρρευση τοίχου πάνω σε παράγκες
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 69 τραυματίστηκαν όταν τοίχος κατέρρευσε πάνω σε παράγκες εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκαλεί μουσώνας
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 69 τραυματίστηκαν όταν τοίχος κατέρρευσε πάνω σε παράγκες εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκαλεί μουσώνας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τις αρχές στην πόλη Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας.
Ο τείχος κατέρρευσε μέσα στη νύχτα, περί τις 02:00 τοπική ώρα [στις 23:30 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας], διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τανάτζι Καμπλ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της ινδικής μεγαλούπολης.
Στο Μουμπάι, στη δυτική πλευρά της Ινδίας, που μετρά περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους, εκδηλώνονται σήμερα καταρρακτώδεις βροχές για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Η κατακρήμνιση έφθασε τα 300 χιλιοστά μέσα σε 24 ώρες κατά τόπους.
Η δραστηριότητα στην πόλη έχει σχεδόν παραλύσει. Οι αρχές κήρυξαν εκτάκτως τη σημερινή ημέρα αργία και ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Τα σχολεία έμειναν κλειστά και πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο του Μουμπάι εξετράπησαν.
Ο τείχος που κατέρρευσε βρισκόταν σε φτωχοσυνοικία στο βόρειο και δυτικό τμήμα της πόλης. Σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζήσαντες στα συντρίμμια. Ένας αξιωματούχος είπε πως κατορθώθηκε να διασωθούν πάνω από 12 άνθρωποι.
Το Μουμπάι θέλει να μεταμορφωθεί σε παγκόσμιο κόμβο του χρηματοοικονομικού τομέα, όμως μεγάλα τμήματα της πόλης δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν όταν εκδηλώνονται οι βροχές των μουσώνων κάθε χρόνο, καθώς η εκτεταμένη και άναρχη δόμηση, οι συχνά φρακαρισμένοι από σκουπίδια αγωγοί της αποχέτευσης και οι ποταμοί τα καθιστούν ευάλωτα σε πλημμύρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Στον εισαγγελέα ο 28χρονος δράστης – Τραυματισμένος στο χέρι, από τη μανία των χτυπημάτων
- Ζινεντίν Ζιντάν: Η Γαλλία γυρίζει σελίδα
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα
- ΕΛΑΣ: Να απομακρύνει τον Γεωργιάδη από το υπουργείο ο Μητσοτάκης – Το σκάνδαλο Novartis δεν μπαίνει στο συρτάρι
- Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά το νέο σχολικό συγκρότημα της Σπάρτης
- Εξασφαλίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η επιχορήγηση για τη μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης στη Λήμνο


