Η Κύπρος προχώρησε σε λήψη νομικών μέτρων κατά τριών ξένων εταιρειών που συνεργάστηκαν με την κρατικής εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας TPAO στην παράνομη γεώτρηση του «Πορθητή» στα δυτικά της Κύπρου, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου στο πρακτορείο Reuters.
Οι εταιρείες αυτές δεν είναι τουρκικών συμφερόντων. Σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται για μία αμερικανική και δύο νορβηγικές εταιρείες.
O ίδιος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το ίδιο με το Γιαβούζ (Yavuz)».
Παράλληλα έχουν κινηθεί και ποινικές διαδικασίες με εντάλματα σύλληψης εναντίον τεχνικών Τούρκων και άλλων με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών