Περιηγηθείτε στο «Colour Palace (Πολύχρωμο Παλάτι)» ένα πανέμορφο και πολύχρωμο κιόσκι από τη σχεδιαστή Yinka Ilori και το στούντιο αρχιτεκτονικής Pricegore.

Ο γνωστός σχεδιαστής συνεργάστηκε με την Pricegore, για να εγκαταστήσει το «προσωρινό κτίριο» στο γκαζόν της Dulwich Picture Gallery στο νότιο Λονδίνο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου.

Ένα μικρό καφέ και το εκδοτήριο εισιτηρίων καταλαμβάνουν το ισόγειο της πολύχρωμης ξύλινης κατασκευής ενώ δύο ροζ σκάλες προσφέρουν πρόσβαση σε έναν διάδρομο του πρώτου ορόφου.

Το πολύχρωμο κιόσκι θα υποδέχεται το κοινό μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου ενώ θα φιλοξενήσει πληθώρα εκδηλώσεων καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου, όπως ζωντανές ηχογραφήσεις πόντκαστ, διαλέξεις και παραστάσεις.

«Το περίπτερο είναι εμπνευσμένο από την αγορά Balogun στο Λάγος», δήλωσε ο Ilori, «οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εκεί διαμορφώνουν τα καταστήματα σαν παλάτια, με υφάσματα τοποθετημένα «σαν βιτρίνα» αλλά και ως δομή που προστατεύει τα εμπορεύματα από τον ήλιο» εξηγεί.

«Αυτό θέλαμε να αναδημιουργήσουμε και εδώ. Η ομορφιά του σχεδίου έγκειται στο γεγονός ότι το κτίριο ξεπροβάλλει με τόλμη ενώ ταυτόχρονα περιβάλλεται από την ιστορία του εικονικού κτιρίου του Sir John Soane» συμπληρώνει.