
Αποφυλακίζονται 5 μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»
Αποφασίσθηκε συγχώνευση των ποινών τους. Είχαν αναφέρει ότι δεν θα προχωρήσουν ξανά σε ένοπλη δράση
Πέντε μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», ορισμένα από τα οποία με ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, αποφυλακίζονται τις επόμενες ώρες.
Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό τη Δευτέρα, το αίτημα συγχώνευσης των ποινών τους με βάση το νέο ποινικό κώδικα και τις «ευνοϊκές» διατάξεις του επονομαζόμενου νόμου Παρασκευόπουλου .
Πρόκειται για αντιεξουσιαστές με σημαντική δράση, που είχαν συλληφθεί την περίοδο 2010-2011 στον Βόλο αλλά και σε επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στην Αττική. Ο καθένας εξ αυτών είχε συνολικά 79 χρόνια κάθειρξης που συγχωνεύθηκαν στα 20 χρόνια και με την προσμέτρηση της εργασίας (μεροκάματα) των κρατουμένων, οδηγούνται εκτός φυλακής.
Η απόφαση αποφυλάκισης των εν λόγω αντιεξουσιαστών προκαλεί, αρχικά, σχετική ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ και ορισμένες αντιδράσεις, ύστερα και από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για την επικείμενη αποφυλάκιση των μελών της 17Ν.
Σημειώνεται ότι προ μερικών ημερών είχαν αποφυλακισθεί δύο άλλα μέλη των «Πυρήνων». Αναφέρεται ότι προ μερικών μηνών , κρατούμενα μέλη της «Συνωμοσίας» είχαν προχωρήσει σε άτυπες διαβεβαιώσεις ότι αποσύρονται από την ένοπλη δράση και δεν θα προχωρήσουν σε άλλη έκνομη ενέργεια.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν ότι πλέον από του αναρχικούς που ενεπλάκησαν την περίοδο 2008-2013 στην δράση των «Πυρήνων» ή άλλων συνεργαζόμενων ομάδων, στη φυλακή θα παραμείνει για λίγους μήνες ακόμη μόνο ένας αντιεξουσιαστής, κατηγορούμενος για ληστείες στη βόρειο Ελλάδα.
- Διασπάται η Νέα Αριστερά – Μένει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα
- Παιανία: Στη ΜΕΘ 12χρονος μετά από ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι
- Γιατί ο Μίλτος Τεντόγλου λατρεύει το διεθνές μίτινγκ της Κύπρου
- Ο Μαμντάνι φοράει sur mesure κούρτα της Άρσεναλ και προκαλεί θαυμασμό και αντιπάθεια
- Η διεθνής οικονομική τρικυμία σε ένα φλιτζάνι – Ή πως ο καφές γίνεται πολυτέλεια
- Παρελθόν από τον πάγκο της Λίβερπουλ ο Σλοτ – Ανακοίνωσαν την απόλυσή του οι «κόκκινοι»






