Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Στόχος μας είναι να είμαστε η προοδευτική λύση για τη χώρα»

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Στόχος μας είναι να είμαστε η προοδευτική λύση για τη χώρα»

«Η λογική μπορεί και πρέπει να επιστρέψει ξανά. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα. Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν με τη λογική, με νηφαλιότητα, με βάση την πολιτική μας πρόταση» υποστηρίζει ο υποψήφιος βουλευτής

Η Αρκαδία είναι μία από τις τριεδρικές περιφέρειες όπου το Κίνημα Αλλαγής φιλοδοξεί να έχει γι’ άλλη μια φορά εκπροσώπηση. Σ’ αυτήν την περιοχή διεκδικεί την επανεκλογή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Στόχος μας είναι να είμαστε η προοδευτική λύση για τη χώρα», αναφέρει για την εκλογική μάχη του κεντροαριστερού φορέα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα προκρίνει τη στάση της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης» απέναντι στη ΝΔ. «Δεν υπάρχει ούτε μία κοινή συνισταμένη σε θέματα πολιτικής ουσίας (και όχι επικοινωνίας) στα οποία να υπάρχει ταύτιση του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ: σε θεσμικό επίπεδο, σε θέματα δημοκρατίας, συμπεριφοράς, ήθους, πολιτικής πρότασης και πρακτικής» επισημαίνει σχολιάζοντας τις διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, που διεκδικούν την ηγεμονία στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων. Τονίζει πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επινοούν προσωπικές αντιπαραθέσεις, γιατί σε επίπεδο πολιτικής ουσιαστικά πιστεύουν και ψηφίζουν τα ίδια».

Για τον Κωνσταντινόπουλο, υπάρχουν ψηφοφόροι που το 2015 ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ψηφίζουν «με το ίδιο μένος» τη ΝΔ. «Η χώρα χρειάζεται νηφαλιότητα και συναίνεση για να επέλθει η μεγάλη αλλαγή. Η λογική μπορεί και πρέπει να επιστρέψει ξανά. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα» επισημαίνει επικαλούμενος τη «νηφαλιότητα» των ψηφοφόρων μπροστά στην κάλπη. Ερωτώμενος για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ, προτιμά να θυμίζει τα σημεία στα οποία η Φώφη Γεννηματά έχει τονίσει πως θα επιδιώξει την εθνική συνεννόηση – και κυρίως, την αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Να θυμίσω σε όλους ότι, αν θέλουμε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος Τσίπρα για την απλή αναλογική, χρειάζονται 200 βουλευτές στην επόμενη Βουλή» εξηγεί, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του κεντροαριστερού φορέα.

Πολιτεύεστε γι’ άλλη μια φορά στην Αρκαδία, διεκδικώντας την έδρα για το Κίνημα Αλλαγής. Γιατί οι πολίτες να σας επιλέξουν ξανά;

Παραμένω στην Αρκαδία, στον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Η σχέση μου με τους πολίτες είναι μια σχέση αδιαμεσολάβητη: με γνωρίζουν και τους γνωρίζω. Η συμβολή μου στην Αρκαδία έχει αποτέλεσμα που είναι μετρήσιμο. Δυστυχώς, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο στην Αρκαδία. Το πανεπιστήμιο, οι υποδομές, η υγεία, ο πολιτισμός, έχουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Ποιος είναι ο στόχος του Κινήματος Αλλαγής σ’ αυτές τις εκλογές, μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών;

Στόχος μας είναι να είμαστε η προοδευτική λύση για τη χώρα, απέναντι στη ΝΔ. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα οδηγεί σε συνεχή άνοδο της εκλογικής δύναμης της ΝΔ. Εμείς έχουμε χρέος να προτάξουμε την πραγματική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, ώστε να αναχαιτίσουμε αυτή την άνοδο. Στις ευρωεκλογές νικήσαμε το νεοναζιστικό μόρφωμα. Τώρα προχωράμε στο επόμενο βήμα.

Ποιες είναι οι διαφορές του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, που το τελευταίο διάστημα κάνει στροφή στη σοσιαλδημοκρατία;

Δεν υπάρχει ούτε μία κοινή συνισταμένη σε θέματα πολιτικής ουσίας – και όχι επικοινωνίας – στα οποία να υπάρχει ταύτιση του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ: σε θεσμικό επίπεδο, σε θέματα δημοκρατίας, συμπεριφοράς, ήθους, πολιτικής πρότασης και πρακτικής. Καμία! Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης έχουν ανάγκη να επινοούν προσωπικές αντιπαραθέσεις, γιατί σε επίπεδο πολιτικής ουσιαστικά πιστεύουν και ψηφίζουν τα ίδια. Και στο «στήσιμο» του «καβγά» βοηθούν και τα «φίλα προσκείμενα» σε αυτούς ΜΜΕ.

Φοβάστε ότι μπορεί να υπάρχει εκροή ψηφοφόρων προς τη ΝΔ, η οποία αυτή τη στιγμή έχει το ρεύμα του πιθανού νικητή;

Οι ψηφοφόροι έχουν κάθε δικαίωμα να ψηφίζουν όποιο κόμμα θεωρούν καλύτερο. Το 2015 ψήφισαν με γνώμονα να φύγουν αυτοί που ήταν στην εξουσία και ας «ερχόταν όποιος να ‘ναι» – με ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα. Δυστυχώς, το 2019 κάποιοι ψηφίζουν ξανά με το ίδιο σκεπτικό. Ανθρωποι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ψηφίζουν σήμερα ΝΔ και μάλιστα με ανάλογο «μένος».

Ομως η χώρα χρειάζεται νηφαλιότητα και συναίνεση για να επέλθει η μεγάλη αλλαγή.

Η λογική μπορεί και πρέπει να επιστρέψει ξανά. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα. Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν με τη λογική, με νηφαλιότητα, με βάση την πολιτική μας πρόταση.

Σας καταλογίζουν ότι δεν ξεκαθαρίζετε τη θέση σας σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ. Εσείς είστε υπέρ της συγκυβέρνησης ή προκρίνετε την ανοχή;

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν με την πολιτική τους τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια να κάνουν τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό, και μάλιστα με ποσοστά που δεν φανταζόταν ούτε ο ίδιος! Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Μητσοτάκης, όταν επισκεφθεί πάλι την Τήνο, θα ανάψει μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του κ. Τσίπρα… Απλώς, να θυμίσω σε όλους ότι, αν θέλουμε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος Τσίπρα για την απλή αναλογική, χρειάζονται 200 βουλευτές στην επόμενη Βουλή. Αρα το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να έχει τουλάχιστον 35! Ας το σκεφθούν όλοι!

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024