Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μαρόκο : Θανατική ποινή για τους τζιχαντιστές-δολοφόνους των σκανδιναβών τουριστριών
Οι δράστες της δολοφονίας μεταφέρονται στο δικαστήριο (Reuters)

Μαρόκο : Θανατική ποινή για τους τζιχαντιστές-δολοφόνους των σκανδιναβών τουριστριών

Η Λουίζα Βεστάγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και η φίλη της Μάρεν Γιούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, δολοφονήθηκαν τη νύχτα της 16ης προς 17η Δεκεμβρίου στο νότιο Μαρόκο, όπου περνούσαν τις διακοπές τους.

Μαροκινός εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή της θανατικής ποινής στους τρεις υπόπτους για τη δολοφονία δύο τουριστριών από τη Σκανδιναβία, στο βουνό Ατλας, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Βρέθηκαν αποκεφαλισμένες

Η Λουίζα Βεστάγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και η φίλη της Μάρεν Γιούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία (φωτογραφία κάτω), δολοφονήθηκαν τη νύχτα της 16ης προς 17η Δεκεμβρίου στο νότιο Μαρόκο, όπου περνούσαν τις διακοπές τους.

Λουίζα Βεστάγκερ Γέσπερσεν και Μάρεν Γιούλαντ (Reuters)

Τα πτώματά τους βρέθηκαν σε ερημική περιοχή κοντά στο χωριό Ιμλίλ, στον Ανω Ατλαντα, όρος που εκτιμούν ιδιαίτερα πολλοί ερασιτέχνες πεζοπόροι οι οποίοι επισκέπτονται το Μαρόκο. Τα θύματα είχαν αποκεφαλιστεί.

Οι τρεις άνδρες είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος σε βίντεο που είχαν κινηματογραφήσει τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία. Οι αρχές ανέφεραν μετά τη σύλληψή τους ότι πρόκειται για «μοναχικούς λύκους» και ότι δεν είχαν συντονίσει τις δολοφονίες τους με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Ομολόγησαν οι δράστες

Τον περασμένο μήνα, σε ακροαματική διαδικασία στο Σαλέ κοντά στο Ραμπάτ, δύο από τους υπόπτους, οι Αμπντεσαμάντ Ετζούντ και Γιουνές Ουζιγιάντ, ομολόγησαν ότι επιτέθηκαν και αποκεφάλισαν τις δύο γυναίκες, οι οποίες διανυκτέρευαν σε σκηνή στα βουνά.

Ο τρίτος ύποπτος, Ραχίντ Αφάτι, δήλωσε ότι κατέγραψε σε βίντεο τη δολοφονία, ενώ ο Ετζούντ είπε ότι κοινοποίησε το βίντεο της δολοφονίας με άλλους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον τέταρτο ύποπτο που εγκατέλειψε την ομάδα την ημέρα της δολοφονίας.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης ποινές κάθειρξης που κυμαίνονται από 10 έως 30 χρόνια για 20 άλλα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν για συνδέσεις με τους βασικούς υπόπτους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 20 αφορούν, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, την ενθάρρυνση τρομοκρατίας και την υπονόμευση της δημόσιας τάξης.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024