Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προεκλογική κόντρα Σπίρτζη με την Αττική Οδό για την αύξηση των διοδίων

Προεκλογική κόντρα Σπίρτζη με την Αττική Οδό για την αύξηση των διοδίων

Συνέχεια στην κόντρα με την Αττική Οδό για την αύξηση των διοδίων δίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία «πάγωσε» την αύξηση μεν, αλλά προκάλεσε την προαναγγελία για προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους της εταιρίας.

Συνέχεια στην (προεκλογική) κόντρα με την Αττική Οδό για την αύξηση των διοδίων δίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία «πάγωσε» την αύξηση μεν, αλλά προκάλεσε την προαναγγελία για προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους της εταιρίας.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 σημείωσε πως από τη σύμβαση η εταιρεία μπορεί να κάνει μονομερώς αυξήσεις, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αγνοεί το δημόσιο και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχει».

«Περιμένουμε όλα τα στοιχεία από την εταιρία. Η εισαγγελική έρευνα γίνεται για το αν τα έσοδα και τα έξοδα είναι τέτοια που να αιτιολογούν τη σύμβαση μέχρι το 2024 ή όχι. Αν δηλαδή έχουν αποσβέσει τα επιδοτημένα κεφάλαια, αν έχει γίνει καταστρατήγηση ή όχι» δήλωσε.

Υποστήριξε ότι η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκε για την αναστολή της αύξησης των διοδίων έχει ισχύ για 45 μέρες, οπότε -όπως είπε- είναι στην ευχέρεια της επόμενης κυβέρνησης το αν θα εφαρμόσει το μέτρο, ψηφίζοντάς το.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι «fake news» το ότι το Υπουργείο Μεταφορών είχε συμφωνήσει για τις αυξήσεις.

Επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας ότι πρόκειται για ένα προεκλογικό «παιχνίδι», ο Χρήστος Σπίρζης κάλεσε τη ΝΔ να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση στα διόδια θα έμπαινε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, δηλαδή λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024