Συνέχεια στην κόντρα με την Αττική Οδό για την αύξηση των διοδίων δίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία «πάγωσε» την αύξηση μεν, αλλά προκάλεσε την προαναγγελία για προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους της εταιρίας.

Συνέχεια στην (προεκλογική) κόντρα με την Αττική Οδό για την αύξηση των διοδίων δίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία «πάγωσε» την αύξηση μεν, αλλά προκάλεσε την προαναγγελία για προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους της εταιρίας.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 σημείωσε πως από τη σύμβαση η εταιρεία μπορεί να κάνει μονομερώς αυξήσεις, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αγνοεί το δημόσιο και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχει».

«Περιμένουμε όλα τα στοιχεία από την εταιρία. Η εισαγγελική έρευνα γίνεται για το αν τα έσοδα και τα έξοδα είναι τέτοια που να αιτιολογούν τη σύμβαση μέχρι το 2024 ή όχι. Αν δηλαδή έχουν αποσβέσει τα επιδοτημένα κεφάλαια, αν έχει γίνει καταστρατήγηση ή όχι» δήλωσε.

Υποστήριξε ότι η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκε για την αναστολή της αύξησης των διοδίων έχει ισχύ για 45 μέρες, οπότε -όπως είπε- είναι στην ευχέρεια της επόμενης κυβέρνησης το αν θα εφαρμόσει το μέτρο, ψηφίζοντάς το.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι «fake news» το ότι το Υπουργείο Μεταφορών είχε συμφωνήσει για τις αυξήσεις.

Επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας ότι πρόκειται για ένα προεκλογικό «παιχνίδι», ο Χρήστος Σπίρζης κάλεσε τη ΝΔ να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση στα διόδια θα έμπαινε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, δηλαδή λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr