Αν και οι περισσότεροι από μας πατάμε απρόσεκτα τα φύλλα που έχουν πέσει στο έδαφος, η Σουζάνα Μπάουερ (Susanna Bauer) τα μαζεύει για να δημιουργήσει περίτεχνα κροσέ-γλυπτά.

Προσέχοντας να μην θρυμματίσει τα ξερά φύλλα, η Γερμανίδα καλλιτέχνις κόβει κάποια μέρη τους, τα αναδιατάσσει και με βελονάκι τα ενώνει δημιουργώντας μικρά θαύματα που χωρούν στην παλάμη ενός χεριού.

Από μικρό παιδάκι έμαθε την τέχνη του κροσέ. Αργότερα, σπούδασε αρχιτεκτονική τοπίου στο πανεπιστήμιο. Για σχεδόν 15 χρόνια, ακολούθησε καριέρα στον τομέα κατασκευής μοντέλων. Συνδυάζοντας το χόμπι της παιδικής ηλικίας της, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, την έκθεσή της στη φύση κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών της και τις δεξιότητες τις οποίες απέκτησε στη συνέχεια, έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί με φυσικό τρόπο τα ξερά φύλλα ως καμβά στην τέχνη της.

«Στη δουλειά μου, υπάρχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ του ευπαθούς και της αντοχής. Κυριολεκτικά, όταν έρχεται η στιγμή να περάσεις ένα λεπτό νήμα μέσα από ένα εύθραυστο φύλλο ή μέσα από ένα λεπτό ξερό κομμάτι ξύλο, αλλά και ευρύτερα, η τρυφερότητα και η ένταση στις ανθρώπινες σχέσεις, η παροδική αλλά και μακροχρόνια ομορφιά της φύσης που μπορούμε να βρούμε στη μικρότερη λεπτομέρεια, η τρωτότητα και η ανθεκτικότητα που μπορεί να μεταφερθεί στη φύση ως σύνολο ή οι ιστορίες ατόμων» εξηγεί η Σουζάνα Μπάουερ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr