Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κ. Σκανδαλίδης στο One Channel: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνονθύλευμα ανθρώπων με ικανό επικεφαλής

Κ. Σκανδαλίδης στο One Channel: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνονθύλευμα ανθρώπων με ικανό επικεφαλής

Για την πορεία του από την Κω έως τα βουλευτικά έδρανα μίλησε, μεταξύ άλλων, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Citizen One και τον Κώστα Γιαννακίδη ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Για την πορεία του από την Κω έως τα βουλευτικά έδρανα μίλησε, μεταξύ άλλων, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Citizen One και τον Κώστα Γιαννακίδη ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο κ. Σκανδαλίδης, αφού πρώτα επιχείρησε αναδρομή στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τι θα έκανε αν ζούσε σήμερα, ενώ παρουσίασε και ενδιαφέρον παρασκήνιο της διαδοχής του μετά τον θάνατό του. «Δεν απευθυνόμαστε μόνο στους παλιούς» είπε ο κ. Σκανδαλίδης θέτοντας τους στόχους του Κινήματος Αλλαγής για τις επερχόμενες εκλογές «για να μπούμε στη νέα εποχή πρέπει να στηριχτούμε στη νέα γενιά» συμπλήρωσε.

«Το αν θα τα καταφέρουμε θα κρίνει και την επιβίωση της παράταξης» τόνισε στο πλαίσιο αυτό. Κληθείς να σχολιάσει τη φυγή του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατέστησε σαφές πως στοίχισε στην παράταξη, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν σας κρύβω ότι υπήρξε πρόβλημα. Όμως τόσο η συμπεριφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη φυγή του, όσο και των στελεχών, τα οποία ανεξαρτήτως από τη φιλίας έχουν μπει στο παιχνίδι των εκλογών και θέλουν να προσφέρουν, δείχνει ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν τις πρώτες ημέρες».

Ερωτηθείς αν ο κ. Βενιζέλος έχει δικαίωμα να είναι παραπονεμένος απάντησε θετικά και εξήγησε πως «παρέλαβε τη χώρα στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της, έδωσε μια μάχη να την κρατήσει, τη μάχη την πέτυχε, πρόσφερε στη χώρα και έκλεισε έναν κύκλο που μπορεί να μην ήταν των θριάμβων, όμως ήταν μιας μάχης κερδισμένης». «Μπορεί να νιώθει παραπονεμένος, όμως του συνιστώ να μην νιώθει, γιατί η ιστορία δικαιώνει όποιον πάλεψε για τη χώρα του» κατέληξε. «Τσίπρας και Μητσοτάκης αλλάζουν συνεχώς θέσεις» είπε σε άλλο σημείο στρέφοντας τα βέλη του τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με το κυβερνών κόμμα τόνισε πως πρόκειται για «ένα συνονθύλευμα ανθρώπων με ικανό επικεφαλής», ενώ κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει κάτι που μας δείχνει ότι θα αντέξει στον χρόνο». Από την άλλη πλευρά, για την αξιωματική αντιπολίτευση διευκρίνισε πως προτιμά να μην είναι αυτοδύναμη, ενώ χαρακτήρισε εκβιασμό τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πως αν δεν πάρει αυτοδυναμία θα έχουμε νέες εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο. «Αν βγάλει 148 βουλευτές γιατί να μην κυβερνήσει; Εμείς θα στηρίξουμε τα μεγάλα θέματα, όπως τα εθνικά και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους» εξήγησε και συνέχισε «δεν είμαστε Τσίπρας να λέμε όχι σε όλα. Θα του κάνουμε και αντιπολίτευση, όπου χρειάζεται».

Ωστόσο, επανέλαβε για μια ακόμα φορά τη θέση του Κινήματος Αλλαγής, πως δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση με υπουργούς. Τέλος, παρέθεσε την άποψή του για το πώς θα γίνει το ΚΙΝΑΛ και πάλι κόμμα εξουσίας. «Ας πούμε ότι παίρνουμε στις εκλογές ένα διψήφιο ποσοστό. Την επόμενη των εκλογών απευθυνόμαστε σε αυτό το διψήφιο ποσοστό και θα τους λέμε να αυτοοργανωθούνε σε κάθε δήμο, να εκλέξουν αντιπροσώπους και να πάμε αμέσως σε ένα συνέδριο, ώστε να φτιάξουμε από την αρχή ένα κόμμα οργανωμένο από τη βάση του» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024