Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρκαγιά στο Λαύριο - Εκκενώθηκε καταυλισμός προσφύγων

Πυρκαγιά στο Λαύριο – Εκκενώθηκε καταυλισμός προσφύγων

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε περιοχή του Λαυρίου η οποία βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί σε περιοχή του Λαυρίου η οποία βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες συνεχώς ενισχύονται. Μέχρι στιγμής στο σημείο επιχειρούν 33  πυροσβέστες με 13 οχήματα,  υδροφόρες των δήμων, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος καθώς και τρία ελικόπτερα ενώ για  προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των πυκνών καπνών, εκκενώθηκε παρακείμενος καταυλισμός προσφυγών στον οποίο διέμεναν περίπου 70 άτομα τα οποία  μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Νεράκι Λαυρίου και καίει ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια.

Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κριθεί αναγκαίο να δοθεί σήμα για εκκένωση των εγκαταστάσεων.

Πάντως, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι σε επιφυλακή προκειμένου να ζητηθεί, εάν χρειαστεί, η συνδρομή και άλλων δυνάμεων. Στόχος των Πυροσβεστικής είναι μην πλησιάσουν οι φλόγες στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων καθώς και στα σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.

Ισχυροί άνεμοι

Το έργο της Πυροσβεστικής είναι δύσκολο λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εντάσεως έως 6 μποφόρ. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια .

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024