Τι κι αν θεωρείται απαγορευμένος, μερικοί τολμηροί Κρητικοί αποφάσισαν να μαγειρέψουν και να φάνε τον λαγοκέφαλο.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της Αγίας Γαλήνης επιβεβαίωσαν στο boatfishing.gr, ότι ο λαγοκέφαλος όχι μόνο τρώγεται αλλά είναι και πολύ νόστιμος, παρομοιάζοντας το κρέας του με κοτόπουλο, φτάνει βέβαια να καθαριστεί σωστά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

«Δεν εμπιστεύομαι κανέναν, θα φάω μόνο λαγοκέφαλους που έχω καθαρίσει ο ίδιος» ανέφερε άτομο που έχει φάει πάνω από 300 κιλά λαγοκέφαλους σύμφωνα με τα λεγόμενα του!

Τουλάχιστον 50 άτομα στο χωριό τρώνε τα τοξικά αυτά ψάρια, κυρίως ψαράδες. Το λαγόψαρο, όπως αλλιώς το αναφέρουν, «βγάζει δύο φιλέτα, καθαρά χωρίς αγκάθια».

Το μαγειρεύουν πλακί, βραστό, τηγανητό, με κουρκούτι, ακόμα και στιφάδο και… κοκκινιστό!

Όσο για τα επικίνδυνα ψάρια για τον άνθρωπο, αυτά κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο στις θάλασσες της χώρας.

Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές,

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως το είδος που βρίσκεται στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα τοξικό και δεν είναι το ίδιο με αυτό που καταναλώνουν οι Ιάπωνες.

Επίσης, σύμφωνα με το boatfishing.gr, το ψάρι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αν φαγωθεί καθώς δεν υπάρχει αντίδοτο στην τοξίνη (ΤΤΧ) που περιέχει. Μάλιστα σημειώνεται πως η τοξίνη δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα.