Στην επιθυμία των Ελλήνων για αλλαγή αναφέρονται σε άρθρο τους οι Financial Times  επισημαίνοντας ότι αυτό ενισχύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.

Στην επιθυμία των Ελλήνων για αλλαγή αναφέρονται σε άρθρο τους οι Financial Times  επισημαίνοντας ότι αυτό ενισχύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με τις μαρτυρίες δύο πολιτών σε μια γειτονιά που όπως αναφέρεται «ήταν μια εχθρική περιοχή για τον Μητσοτάκη».

«Έχω αποφασίσει να δοκιμάσω τη Νέα Δημοκρατία» δηλώνει ο 28χρονος Στέφανος που εργάζεται ως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και το 2015 ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. «Υποσχέθηκαν (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) να σταματήσουν τη λιτότητα και το μόνο που πήραμε ήταν ακόμα τέσσσερα σκληρά χρόνια και αύξηση φόρων» λέει χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος η 23χρονη Νεκταρία που θέλει να πιστέψει ότι οι συντηρητικοί μπορούν να φέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι FT επισημαίνουν ότι «μετά από πέντε χρόνια συγκρουσιακών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα -συμπεριλαμβανομένης της κόντρας με τους δανειστές το 2015 που έφερε την Ελλάδα κοντά σε μια άτακτη έξοδο από το ευρώ- ο κ. Μητσοτάκης βάζει στοίχημα ότι η χώρα είναι έτοιμη για μια διαφορετική προσέγγιση».

«Η Ελλάδα βγήκε από το τρίτο Μνημόνιο το 2018, αλλά η οικονομία ανακάμπτει με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι προέβλεπαν ΕΕ και ΔΝΤ, ενώ οι δομικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ολοκληρωθεί» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Στο ρεπορτάζ των FT γίνεται και αναφορά στις δημοσκοπήσεις που δίνουν αυτοδυναμία στη ΝΔ με 154 έως 164 έδρες στην επόμενη Βουλή, έναν αριθμό που εξαρτάται στο πόσα μικρά κόμματα θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr