Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανακαινίζοντας την κουζίνα

Ανακαινίζοντας την κουζίνα

Tips & Λύσεις για να αλλάξεις το σπίτι και τη διάθεσή σου

Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στρέφονται στη λύση της ανακαίνισης της κατοικίας τους, αντιλαμβανόμενοι ότι με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζουν την αξία της. Ειδικά στην περίπτωση που το ακίνητο είναι παλιό, η λύση της ανακαίνισης αποτελεί μονόδρομο. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιθανότερο ότι θα χρειαστεί μια ολική ανακαίνιση. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο όταν το ακίνητο είναι πιο καινούριο.

Η μερική ανακαίνιση συγκεκριμένων χώρων προκειμένου να ανανεωθεί και να εκσυγχρονιστεί η κατοικία είναι μια επιλογή που υιοθετείται συχνότερα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ιδιοκτήτες επιλέγουν να ανακαινίσουν την κουζίνα τους, καθώς στις μέρες μας είναι ένας χώρος που αποτελεί τη φυσική συνέχεια του σαλονιού. Παράλληλα είναι ένας από τους πιο καταπονημένους χώρους του σπιτιού, δεδομένου ότι εκεί περνάμε πολλές ώρες κάθε ημέρα.

Η απόφαση να προχωρήσουμε σε αυτές τις αναγκαίες αλλαγές και βελτιώσεις δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φάνταζε παλιότερα, καθώς πλέον υπάρχουν τα κατάλληλα τραπεζικά προϊόντα, όπως το στεγαστικό δάνειο Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας, ένα ολοκληρωμένο  στεγαστικό δάνειο που προσφέρει ευνοϊκούς όρους, ευελιξία και Bonus.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο στεγαστικό δάνειο προσφέρει προνομιακή χρηματοδότηση, καθώς για εργασίες μικρής έκτασης από 5.000 έως 15.000 ευρώ δεν χρειάζεται προσημείωση ακινήτου, ενώ προσφέρει ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε περίοδο χάριτος έως και έξι (6) μήνες κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να πληρώνετε μόνο τους τόκους του δανείου ή να επιλέξετε να εξοφλήσετε πρόωρα το δάνειο (μερικώς ή ολικώς) χωρίς επιβάρυνση.  Ακόμη προσφέρονται όλα τα προνόμια του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας.

Για να αποφασίσουμε όμως το ύψος της χρηματοδότησης που θα χρειαστούμε, θα πρέπει να έχουμε κάνει ένα καλό πλάνο των αναγκαίων παρεμβάσεων στο ακίνητο. Για παράδειγμα, το εάν η κουζίνα μας χρειάζεται ανακαίνιση εξαρτάται από δύο παράγοντες: την αισθητική και την λειτουργικότητά της. Αν και πολύ συχνά η εικόνα που δίνει η κουζίνα μας εξαρτάται από το ποσοστό της φθοράς στα ντουλάπια ή τον πάγκο εργασίας, η αισθητική δεν είναι ο μόνος λόγος που υπαγορεύει τις εργασίες ανακαίνισης. Πιθανώς χρειάζονται ηλεκτρολογικές ή υδραυλικές εργασίες προκειμένου να λειτουργεί σωστά και με ασφάλεια ο χώρος. Ή μπορεί να έχουμε ανάγκη για περισσότερο χώρο στο καθιστικό, κάτι που σημαίνει ότι γκρεμίζοντας έναν τοίχο και ενοποιώντας την κουζίνα με το σαλόνι μπορεί να κερδίσουμε τα έξτρα τετραγωνικά που χρειαζόμαστε.

Εξοπλίζοντας την κουζίνα μας με οικονομικούς τρόπους

Πολλές φορές δίνουμε βάρος στον σχεδιασμό της κουζίνας. Όμως πέρα από τις βασικές αλλαγές, πχ την αλλαγή στα πλακάκια, στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις μπορεί να θέλουμε να αντικαταστήσουμε τα έπιπλα της κουζίνας. Ή για παράδειγμα, να επανεξετάσουμε αν μας εξυπηρετεί η θέση του πλυντηρίου πιάτων.

Αυτές οι αποφάσεις θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το πορτοφόλι μας, γι’ αυτό και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Bonus του προγράμματος Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας,, το οποίο για κάθε ένα (1) Ευρώ δανείου, προσφέρει δύο (2) Bonus πόντους. Επιπροσθέτως, το Πρόγραμμα Bonus, προσφέρει για κάθε ευρώ αγορών σας τέσσερις (4) Bonus πόντους στους Μεγάλους Συνεργάτες του Προγράμματος Bonus και δύο (2) Bonus πόντους στις λοιπές συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του Προγράμματος, τους οποίους μπορούμε να εξαργυρώσουμε στο δίκτυό τους σε όλη την Ελλάδα. Άνω των 4.000 εμπορικών καταστημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα σας περιμένουν να επιλέξετε τι σας ταιριάζει και να εξοπλίσετε την κατοικία σας.

Παράδειγμα μεγάλου Bonus συνεργάτη είναι ο Κωτσόβολος. Για παράδειγμα, διαλέγοντας από τα καταστήματά Κωτσόβολος εντοιχιζόμενες συσκευές για την κουζίνα μας, πέρα από το να κερδίσουμε σε χώρο και σε design κερδίζουμε και στην τσέπη μας, αφού όσους περισσότερους πόντους εξαργυρώσουμε τόσα περισσότερα ευρώ κερδίζουμε σε έκπτωση από την τελική τιμή. Μάλιστα, αν έχουμε συγκεντρώσει πολλούς πόντους, θα μπορούμε να αγοράσουμε κάποια προϊόντα έως και δωρεάν. Με το Bonus έχουμε εκπτώσεις στις τιμές και όχι στις προτιμήσεις μας. Άλλωστε στον ανακαινισμένο μας χώρο θέλουμε μοντέρνες συσκευές που να μπορούν να αντέχουν στον χρόνο και στην καθημερινή χρήση. Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο κομψό από μια εντοιχιζόμενη κουζίνα ή έναν εντοιχιζόμενο ψυγειοκαταψύκτη για την κουζίνα ή τώρα που είναι καλοκαίρι ένα κλιματιστικό inverter.

Για τις μικρές λεπτομέρειες της κουζίνας μας που θα κάνουν τη διαφορά, μπορούμε να επισκεφτούμε τα πολυκαταστήματα notoshome, άλλη μία Bonus συνεργαζόμενη επιχείρηση, όπου με τις αγορές μας μπορούμε να κερδίσουμε έως και το 20% της αξίας τους εξαργυρώνοντας bonus πόντους. Μόλις βρήκαμε την αφορμή που ψάχναμε για να αποκτήσουμε καινούρια σκεύη κουζίνας, πιάτα και μπολ για τα δείπνα που θα οργανώνουμε για τους φίλους μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αγοράζοντας προϊόντα αξίας 90-120€ εξαργυρώνοντας 12.000 Bonus πόντους έχουμε έκπτωση 20%. Να η αφορμή που ψάχναμε για νέες αγορές.

Σκοπός της ανακαίνισης της κουζίνας μας είναι πέρα από λειτουργική και βολική, να την κάνουμε σημείο συνάντησης όλων των μελών του σπιτιού αλλά και της παρέας.

Λαμβάνοντας υπόψη τους ευνοϊκούς όρους και τα οφέλη του στεγαστικού προγράμματος Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας, καθώς και την αισθητική και την ποιότητα των προϊόντων οικιακού εξοπλισμού που μπορούμε να προμηθευτούμε από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος Bonus πόντους, μπορούμε να θεωρούμε  σίγουρο ότι αυτή η ανακαίνιση θα μας φτιάξει… και το κέφι!

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024