Μειώθηκαν οι αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ
Ο αριθμός των ληφθέντων αιτήσεων ασύλου επέστρεψε σε επίπεδα πριν την κρίση.
Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Ασυλο (EASO) δείχνουν ότι οι αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ μειώθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά το 2018.
Σε επίπεδα πριν την κρίση
Ο αριθμός των ληφθέντων αιτήσεων ασύλου επέστρεψε σε επίπεδα πριν την κρίση. Το 2018 καταγράφηκαν συνολικά 664.480 αιτήσεις διεθνούς προστασίας στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ελβετία.
Η γενική τάση των αρκετά μειωμένων αριθμών συνεχίστηκε το 2019, παρά την αύξηση κατά τους πρώτους 5 μήνες του 2019.
O ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε:
Αβραμόπουλος: Διαχειριζόμαστε καλύτερα τα σύνορα
«Η σημαντική μείωση των αιτήσεων ασύλου στην ΕΕ είναι αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών της ΕΕ σε όλα τα μέτωπα.
»Σήμερα διαχειριζόμαστε καλύτερα τα σύνορά μας, έχουμε αναπτύξει ισχυρές συνεργασίες με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης και έχουμε αυξήσει σημαντικά τις προσπάθειές μας για την προστασία των μεταναστών και την καταπολέμηση των βασικών αιτιών της παράτυπης μετανάστευσης. Πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας μαζί με μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση».
Πηγή: ΑΠΕ
- To υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ κατηγορεί τα θύματα του Πόρτλαντ πως «χρησιμοποίησαν το όχημα ως όπλο»
- ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο άτομα στο Πόρτλαντ
- Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πύραυλο Ορέσνικ το Λβιβ – Συγκλονιστικές εικόνες
- Στις φλόγες κυβερνητικά κτίρια – Χάος στο Ιράν με τους Φρουρούς της Επανάστασης να βγαίνουν στον δρόμο [βίντεο]
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ποιοι την ψηφίζουν
- Έρχεται πενθήμερο… «φωτιά» σε χρυσό, ασήμι και πετρέλαιο



