Το ΚΙΝΑΛ θα λειτουργήσει ως εγγυητής σταθερότητας της πολιτικής ζωής της χώρας, είπε ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος Πέτρος Ευθυμίου.

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών και την πιθανότητα συγκυβέρνησης μίλησε μέσα από την εκπομπή One Talk ο τομεάρχης Άμυνας του ΚΙΝΑΛ, Πέτρος Ευθυμίου.

«Το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να μπει στην κυβέρνηση, αλλά εγγυάται τη σταθερότητα» ξεκαθάρισε ο κ. Ευθυμίου και συμπλήρωσε πως «το θέμα της τρίτης εντολής βγήκε από το τραπέζι».

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία στις 15 Αυγούστου θα έχουμε εκλογές. Δεν παρακολουθεί την πολιτική ζωή της χώρας; Δεν έχει ακούσει την ξεκάθαρη θέση του ΚΙΝΑΛ, που είπαμε πως ό,τι και να γίνει προέχει η χώρα να μην έχει ακυβερνησία» υπογράμμισε σε αυτό το πλαίσιο και συνέχισε «χωρίς να μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες εξουσίας, και χωρίς καμία ιδιοτέλεια, θα εξασφαλίσουμε εκλογικό νόμο που θα οδηγήσει τη χώρα μακριά από τα βράχια της ακυβερνησίας».«Όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, εκείνο που προέχει είναι να μη ζήσει η χώρα περιπέτειες» κατέστησε σαφές.

Αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε πως «είναι το σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα στην Ελλάδα» και τόνισε πως «βάλαμε πλάτη στην πιο απίθανη περιπέτεια που δεν χρειαζόταν η χώρα, το τρίτο Μνημόνιο». Κατέληξε, δε, πως η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ «είναι ψήφος σε ένα αυτοτελές κόμμα, σε μια αυτοδύμανη πολιτική οργάνωση που έχει στόχους και εθνικούς και ευρωπαϊκούς».

Στη συνέχεια, μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «παρδαλό σχήμα με πολλά καβούρια μέσα σε ένα καλάθι, που ως ώρα δεν δάγκωναν το ένα το άλλο γιατί όλα μαζί δάγκωναν το κράτος και τα οφέλη του», ωστόσο συνέχισε «αν χαθεί σε μια ήττα το κράτος και τα οφέλη του, θα γυρίσουν το ένα απέναντι στο άλλο». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα του 3% που μάζεψε κάθε καρυδιάς καρύδι με μοναδικό κοινό στοιχείο τη νομή του κράτους, τη νομή της εξουσίας» ξεκαθάρισε.

Τέλος εξέφρασε την απορία πως αυτό το κόμμα που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι «ένα γέννημα των ανέμων που τα ανεμομαζώματα γίνονται ανεμοσκορπίσματα» θα μπορέσει να ασκήσει ορθή αντιπολίτευση. Κληθείς να σχολιάσει τα Ελληνοτουρκικά υπογράμμισε πως «είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει απειλή στην κυριαρχία της και στα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr