Σύγκρουση στον αέρα μεταξύ δύο μαχητικών αεροσκαφών σημειώθηκε νωρίτερα στη βόρεια Γερμανία. όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για δύο αεροσκάφη τύπου Eurofighter τα οποία κατέπεσαν σε απομονωμένη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τρίτο πιλότο οι χειριστές χρησιμοποίησαν το σύστημα εκτίναξης και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ο ένας από τους δυο έχει εντοπιστεί σώος.

Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή Malchow. Οι πρώτες εικόνες από την περιοχή δείχνουν καπνούς από το σημείο που συνετρίβησαν τα μαχητικά.Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την σύγκρουση των δυο μαχητικών ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος και κάποιος είπε ότι ένα φτερό αποκόπηκε πρώτα από το ένα αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ο πιλότος εκτινάχθηκε εγκαίρως και εντοπίστηκε στην κορυφή ενός δέντρου «σε καλή κατάσταση». Οι έρευνες για τον δεύτερο πιλότο συνεχίζονται, όπως και η επιχείρηση κατάσβεσης των εστιών πυρκαγιάς στα σημεία όπου έπεσαν φλεγόμενα τμήματα των δύο μαχητικών.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας