Απέκτησε άδεια για να προσφέρει την καινοτόμα γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών του μέσα από την πλατφόρμα www.betano.pt με σταθερή έμφαση στην ποιότητα, την ψυχαγωγία και το υπεύθυνο παιχνίδι

To δυναμικό άνοιγμα της Stoiximan στο εξωτερικό συνεχίζεται με νέο σταθμό αυτή τη φορά την Πορτογαλία.

Μετά την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Ρουμανία, η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου γίνεται ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα των αγορών όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος Stoiximan. Μέσα από το διεθνές brand BETANO, η κορυφαία εταιρεία GameTech στην Ελλάδα συνεχίζει την πορεία της ως μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη, αναπτύσσοντας προϊόντα και υπηρεσίες που είναι ανταγωνιστικά διεθνώς.

Επενδύοντας από το ξεκίνημά της στις τεχνολογίες αιχμής και στο υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό της, η Stoiximan αποτελεί μοντέλο ταχείας ανάπτυξης με όραμα και δομή. Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια επταπλασίασε τον αριθμό των ανθρώπων της και επέκτεινε σημαντικά το γεωγραφικό της εύρος. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 600 ανθρώπους, συνδυάζει την ατμόσφαιρα start up με τις προσδοκίες και τις προκλήσεις ενός μεγάλου οργανισμού και διατηρεί χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, υψηλή κατάρτιση και ποιοτικές θέσεις εργασίας ανατρέποντας στην πράξη των brain drain.

Το επίσημο λανσάρισμα στην πορτογαλική αγορά ξεκίνησε στις 7 Μαΐου. Ο Όμιλος πλέον προσφέρει την καινοτόμα γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών του μέσα από την πλατφόρμα www.betano.pt με σταθερή έμφαση στην ποιότητα, την ψυχαγωγία και το υπεύθυνο παιχνίδι. Με στόχο να προσφέρει κάθε στιγμή μια κορυφαία εμπειρία στους παίκτες, ο Όμιλος ακολουθεί και στην Πορτογαλία ένα επιχειρηματικό μοντέλο που στηρίζεται στην διαφοροποίηση και στην αποτελεσματική προσαρμογή στις ανάγκες της τοπικής αγοράς.

Οι κεντρικές υπηρεσίες για την αγορά της Πορτογαλίας θα παρέχονται από τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την τοπική ομάδα της Λισαβόνας, που αυτή τη στιγμή αποτελείται από 10 εργαζόμενους, ακολουθώντας το μοντέλο της ύπαρξης ευέλικτων τοπικών ομάδων σε κάθε χώρα δραστηριοποίησης. Η δραστηριότητα θα υποστηριχθεί από αντίστοιχο χορηγικό πλάνο στήριξης ομάδων και αθλητών, καθώς και από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στα πρότυπα του πολύ επιτυχημένου προγράμματος της εταιρείας στην Ελλάδα.

Η άδεια που έλαβε είναι τριετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης ενώ η αγορά της Πορτογαλίας υπολογίζεται σε 150 εκατ. ευρώ.

Δηλώσεις

O Γιώργος Δασκαλάκης, συνιδρυτής και CEO του Ομίλου Stoiximan, δήλωσε με αφορμή την επέκταση των δραστηριοτήτων στην Πορτογαλία: «Η είσοδός μας στην αγορά της Πορτογαλίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην πορεία που ξεκινήσαμε το 2014 από εδώ, την Ελλάδα. Με όχημα την καινοτομία και τη διαρκή εξέλιξη των προϊόντων και των υπηρεσιών μας ανταγωνιζόμαστε σήμερα στο εξωτερικό με τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες του κλάδου. Η ομάδα μας μεγαλώνει καθημερινά και πλέον έχουμε τη χαρά να απασχολούμε περισσότερους από 600 άτομα, στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας, σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Η χαρά μας είναι διπλή γιατί εκτός από τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούμε σταθερά, βλέπουμε και πολλά νέα παιδιά με δυνατότητες και φιλοδοξίες να επιστρέφουν στην Ελλάδα για να γίνουν μέλη της ομάδας μας. Το να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο αποτελεί για εμάς το πιο σημαντικό στοίχημα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επιτυχίας το οφείλουμε εξάλλου στους ανθρώπους μας, στην ομάδα αυτή που αποδεικνύει καθημερινά πως με όραμα και αφοσίωση, μπορούμε στην Ελλάδα να είμαστε ανταγωνιστικοί ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο ενός ταχύτατα αναπτυσσόμενου κλάδου με υψηλές τεχνολογικές απαιτήσεις όπως το GameTech».

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Stoiximan

Η Stoiximan αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία GameTech στην Ελλάδα και μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σήμερα ο όμιλος δραστηριοποιείται σε 6 χώρες μέσω των εμπορικών σημάτων Stoiximan για την Ελλάδα και την Κύπρο και Betano για τη Ρουμανία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Πορτογαλία. Επενδύοντας στην τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό, κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια να επταπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό του, απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.

Με έμφαση στην Τεχνολογία, το Υπεύθυνο Παιχνίδι και τον Αθλητισμό, υλοποιεί από το 2017 το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες», που προσφέρει εκπαιδευτικές εμπειρίες σε παιδιά από απομακρυσμένες περιοχές,  αναπτύσσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αθλητικών χορηγιών, που μέχρι σήμερα έχει αγγίξει περισσότερους από 400 αθλητές και εφαρμόζει συστηματική πρωτοβουλία προσέλκυσης Ελλήνων από το εξωτερικό, ανατρέποντας στην πράξη το Brain Drain.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stoiximan έκανε πέρυσι τζίρο 200 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr