Η ανακοίνωση της ΑΕΛ για την επέτειο 34 ετών από την πρώτη στέψη
Σαν σήμερα (22/6) πριν από 34 χρόνια η Λάρισα κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της
Ήταν 22 Ιουνίου 1985, όταν η ΑΕΛ νίκησε 4-1 στο ΟΑΚΑ τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ κατακτώντας το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της.
Με αφορμή την επέτειο 34 ετών η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση. Σημειωτέον η Λάρισα είναι η πλέον επιτυχημένη ομάδα της περιφέρειας, καθώς στέφθηκε πρωταθλήτρια την περίοδο 1987-88 και σήκωσε ξανά το Κύπελλο το 2006-07.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σάββατο 22 Ιουνίου ήταν και τότε, όπως ακριβώς είναι και σήμερα. Με μία διαφορά όμως 34 χρόνων, όσοι και οι βαθμοί που συγκέντρωσε στο φετινό πρωτάθλημα η αγαπημένη όλων μας ΑΕΛ. Σημάδια… Που ξυπνούν ολόχρυσες μνήμες και θυμίζουν σε όλους τον 1ο τίτλο της «βασίλισσας».
Εκείνο το απόβραδο του 1985, η αρμάδα του Αντρέι Στρεϊλάου στην 3η εμφάνισή της σε τελικό Κυπέλλου, κονιορτοποίησε 4-1 τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και σήκωσε το πρώτο της βαρύτιμο τρόπαιο στον αττικό ουρανό, στερώντας ταυτόχρονα από τον αντίπαλό της το νταμπλ. Τα γκολ των Ζιώγα (39′-73′), Κμιέτσικ (47′) και Βαλαώρα (75′), σφράγισαν ανεξίτηλα την πανελλήνια καταξίωση και άνοιξαν το δρόμο για την ευρωπαϊκή αναγνώριση.
Γιώργος Πλίτσης, Τάκης Παραφέστας (c), Κώστας Κολομητρούσης, Γιώργος Μητσιμπόνας, Γιάννης Γκαλίτσιος, Θοδωρής Βουτυρίτσας, Μιχάλης Ζιώγας, Χρήστος Ανδρεούδης (86′ Σάκης Τσιώλης), Κριστόφ Άνταμτσικ, Καζιμίρ Κμιέτσικ και Γιάννης Βαλαώρας, ήταν οι 12 τροπαιούχοι εκείνης της ανεπανάληπτης βραδιάς που έμεινε στην ιστορία και έμελλε επί προεδρίας Κώστα Σαμαρά να επιβεβαιώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο την πανελλήνια αποδοχή της «Ομάδας Μοντέλο».
- Σχέδιο για δυνατότητα μετατροπής κάθε POS σε μέσο ανάληψης μετρητών
- Κρήτη: Με 84 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ εντοπίστηκε 19χρονος στη Σητεία
- Οι λόγοι που ο σκύλος αντιδρά έντονα όταν φορά το λουρί του στη βόλτα
- Συνάντηση Χατζηδάκη με Κρητικούς το απόγευμα στο Μαξίμου – Επιχείρηση διάσπασης βλέπουν οι αγρότες
- Αγορά εργασίας: Το προνόμιο της ομορφιάς ως προϋπόθεση καριέρας – Πόσο «πληρώνεται» το pretty privilege;
- Ο Γιάννης ρίχνει… καύσιμο στη «φωτιά» για το μέλλον του: Αγόρασε κτίριο στη Νέα Υόρκη


