Δραγασάκης: Επιστροφή στο παρελθόν το πρόγραμμα της ΝΔ
«Πρόγραμμα-επιστροφή στο παρελθόν, που δεν κατανοεί τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και τις προκλήσεις του μέλλοντος», χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης το πρόγραμμα της ΝΔ.
«Πρόγραμμα-επιστροφή στο παρελθόν, που δεν κατανοεί τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και τις προκλήσεις του μέλλοντος», χαρακτηρίζει, με ανάρτησή του στα social media, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης το πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε χθες ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο κ. Μητσοτάκης εχθές παρουσίασε ένα πρόγραμμα-αντιγραφή των προγραμμάτων της ΝΔ του 1990. Ένα πρόγραμμα-επιστροφή στο παρελθόν, που δεν κατανοεί τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας & τις προκλήσεις του μέλλοντος. Αυτό που προτείνει είναι η αναπαραγωγή του παραγωγικού μοντέλου που οδήγησε στην κρίση & κατέληξε στη χρεοκοπία» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και εξηγεί:
«Με οριζόντια μέτρα χωρίς κλαδικά κριτήρια & τομεακές εξειδικεύσεις, χωρίς άποψη για το προς τα πού πρέπει να στραφεί η οικονομία, ευνοεί τελικά την εσωστρεφή κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, που δεν καινοτομεί, καθώς & δραστηριότητες με χαμηλή προστιθέμενη αξία. Με οριζόντιες μειώσεις στη φορολογία, που ευνοούν τους “επάνω” & αντί να μειώνουν, αυξάνουν τις ανισότητες».
Και καταλήγει ο κ. Δραγασάκης:
«Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε εάν θα φτιάξουμε την Ελλάδα, της επόμενης δεκαετίας, την Ελλάδα του 2030, χτίζοντας πάνω σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, για ένα μέλλον βιώσιμο & δίκαιο, με κοινωνική συνοχή ή αν θα γυρίσουμε στην Ελλάδα των λογικών & των πρακτικών που έφεραν τη χρεοκοπία, των πιο φθαρμένων υλικών που κατέρρευσαν, συμπαρασύροντας μαζί τους κόπους μιας ζωής & ακυρώνοντας την ελπίδα τόσων νέων ανθρώπων. Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για το αύριο όλων μας».
- Σεισμός 4,8 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
- Κίνα: Έτοιμη από καιρό για την κρίση
- Η προφητική ατάκα του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Το να πεθάνεις στο γήπεδο είναι το πιο όμορφο πράγμα…»
- Χαλκιδική: Εξαφανίστηκε 17χρονος από χώρο φιλοξενίας
- Ζελένσκι: Έτοιμο για εκεχειρία με την Ρωσία το Κίεβο – Χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν
- «Εκείνη η αχαρακτήριστη ενδυματολογική επιλογή της Τραμπ»
- Πάνω από 1.800 έλεγχοι στην αγορά εν όψει Πάσχα – Πόσες παραβάσεις εντοπίστηκαν
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)





















































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442