Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν επιβεβαιώνει την πώληση όπλων στη Λιβύη

Ο Ερντογάν επιβεβαιώνει την πώληση όπλων στη Λιβύη

Πρόκειται για την πρώτη επιβεβαίωση από τούρκο αξιωματούχο της παράδοσης στρατιωτικής βοήθειας από την Αγκυρα στη διοίκηση της Τρίπολης, στη Λιβύη.

Η Τουρκία έχει πουλήσει όπλα και εξοπλισμό στην υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ ισλαμική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη της Λιβύης για να εξισορροπήσει τον εμφύλιο πόλεμο εκεί, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πρώτη επιβεβαίωση

Πρόκειται για την πρώτη επιβεβαίωση από τούρκο αξιωματούχο της παράδοσης στρατιωτικής βοήθειας από την Αγκυρα στη διοίκηση της Τρίπολης.

Εικόνες εμφανίστηκαν τον προηγούμενο μήνα, που έδειχναν δεκάδες τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα «Kipri» να παραδίδονται στις αρχές της Τρίπολης (φωτό, κάτω).

«Εχουμε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τη Λιβύη. Τους προσφέρουμε, εφόσον το ζητήσουν και εφόσον το πληρώσουν. Είχαν πραγματικό πρόβλημα όσον αφορά τις αμυντικές ανάγκες και τον εξοπλισμό», δήλωσε ο Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου με ξένους ανταποκριτές.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε ότι η αποστολή βοήθειας συντονίζεται από τον υπουργό Αμυνας Χουλουσί Ακάρ και των αρμόδιων υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών.

Εμπάργκο όπλων από τον ΟΗΕ

Στη Λιβύη έχει επιβληθεί από 2011 εμπάργκο όπλων από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ερντογάν είπε ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Εθνη δεν ήταν σε θέση να βρει στρατιωτική υποστήριξη από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ο αυτοαποκαλούμενος Εθνικός Στρατός της Λιβύης με επικεφαλής τον Χαλίφα Χαφτάρ, ανέφερε ότι η Τουρκία παρέδωσε εξοπλισμό στον εχθρό τους, στη διάρκεια της εμφύλιας σύγκρουσης που χωρίζει τη χώρα σε δύο στρατόπεδα τα οποία υποστηρίζονται από διαφορετικές διεθνείς δυνάμεις.

Πηγή: middleeasteye.net

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024