Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
11η Σεπτεμβρίου: Νέες φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα

11η Σεπτεμβρίου: Νέες φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα

Σοκάρουν οι νέες φωτογραφίες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001.

Σοκάρουν οι νέες φωτογραφίες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί ποτέ, κοστίζοντας την ζωή σε 2.973 ανθρώπους, οι φωτογραφίες εξακολουθούν να προκαλούν σοκ και δέος. 

18 χρόνια μετά, οι εικόνες εξακολουθούν να κόβουν την ανάσα

Ηταν πρωί της 11ης Σεπτέμβρη όταν σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο.

Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους.

Την  ανείπωτη καταστροφή της 11ης Σεπτεμβρίου παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα όλη η υφήλιος, ενώ πολίτες από κάθε γωνιά της γης βλέποντας τα γεγονότα από τις οθόνες τους δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι είχε  συμβεί καθώς και πως η πανίσχυρη άμυνα της ισχυρότερης χώρας στον κόσμο διαλύθηκε σε μία στιγμή με τέτοιο τρόπο.

Εκτοτε πολλές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στην δημοσιότητα, θυμίζοντας ξανά ξανά την μεγάλη εκείνη καταστροφή.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την τραγωδία λοιπόν νέες αδημοσίευτες φωτογραφίες από την 11η Σεπτεμβρίου και τους Δίδυμους Πύργους είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσα από ένα cd που βρέθηκαν σε σπίτι.

Tα cd αγοράστηκαν σε μπαζάρ εκκαθάρισης σπιτιού και όπως αποδεικνύεται έκρυβαν πολύτιμα φωτογραφικά ντοκουμέντα από την στιγμή μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι φωτογραφίες λοιπόν που ανακτήθηκαν από τα cd συγκλονίζουν καθώς δείχνουν τα συντρίμμια και τα ερείπια μετά την τραγωδία.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024