
Στην Πιονγκγιάνγκ ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ
Είναι ο πρώτος κινέζος πρόεδρος που επισκέπτεται την Πιονγκγιάνγκ έπειτα από 14 χρόνια
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ αφίχθη σήμερα Πέμπτη στη Βόρεια Κορέα, μετέδωσαν πριν από λίγο κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.
Ο Σι ξεκίνησε έτσι τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στη γειτονική χώρα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Πενγκ Λιγιουάν και τον κινέζο υπουργό Εξωτερικών Ουάνγκ Γι. Είναι ο πρώτος κινέζος πρόεδρος που επισκέπτεται την Πιονγκγιάνγκ έπειτα από 14 χρόνια.
Θα συναντηθεί με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του και ίσως επιδιώξει να παρεμβληθεί και να αναλάβει ρόλο στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ για τα βορειοκορεάτικα εξοπλιστικά προγράμματα, η οποία έχει ουσιαστικά ανασταλεί εδώ και μήνες.
Η επίσκεψη του Σι δεν αποκλείεται εξάλλου να συνοδευτεί από μέτρα στήριξης της βορειοκορεάτικης οικονομίας, η οποία ασθμαίνει, λόγω των διεθνών κυρώσεων και άλλων παραγόντων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (21/5): Πού θα δείτε play out και Next Gen Euroleague
- Συντάξεις χηρείας: Δεν θα γίνει καμία περικοπή – Τι εξετάζει η κυβέρνηση για οριστική λύση
- Πέτρος Ίμβριος: Ο 5χρονος γιος του πρωταγωνιστεί στο νέο video clip του
- Κλινικές μελέτες: Εκστρατεία για οικοδόμηση εμπιστοσύνης στους ασθενείς
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Γιαννακόπουλος για το Final Four στο ΟΑΚΑ: «Όποιος επιχειρήσει να παρανομήσει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες»





