Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία για την υγεία της Μέρκελ - Πώς αναλύουν γιατροί το τρέμουλο

Ανησυχία για την υγεία της Μέρκελ – Πώς αναλύουν γιατροί το τρέμουλο

Η θερμοκρασία στο Βερολίνο σήμερα άγγιξε τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ, όπως σημειώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, η καγκελάριος έχει εμφανίσει ξανά στο παρελθόν παρόμοια συμπτώματα

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε η εικόνα της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ κατά την επίσημη συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η καγκελάριος στέκονταν δίπλα στον κ. Ζελένσκι κατά την απόδοση στρατιωτικών τιμών, όταν ξαφνικά, κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του γερμανικού ύμνου, άρχισε εμφανώς να τρέμει. Στην αρχή, είχε τα χέρια της σταυρωμένα μπροστά της, ενώ στη συνέχεια τα άφησε να πέσουν, στα δευτερόλεπτα που στέκεται δίπλα στον ουκρανό πρόεδρο.

Το βίντεο προκάλεσε ερωτηματικά και ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της, με την ίδια πάντως να καθησυχάζει τους δημοσιογράφους αμέσως μετά, κατά την συνέντευξη Τύπου. Οταν ρωτήθηκε για το περιστατικό, δήλωσε γελώντας: «Στο μεταξύ ήπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό και είμαι πολύ καλά».

Η θερμοκρασία στο Βερολίνο σήμερα άγγιξε τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ, όπως σημειώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, η καγκελάριος έχει εμφανίσει ξανά στο παρελθόν παρόμοια συμπτώματα.

Μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Αμβούργου, Αλεξάντερ Σουλτζ, υποστήριξε πως η εικόνα της Ανγκελα Μέρκελ δεν είναι ανησυχητική από ιατρικής άποψης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «τρέμουλο» της Μέρκελ οφείλεται πιθανόν στην ελλιπή ενυδάτωση του οργανισμού. Οπως επισημαίνει, το γεγονός πως η Ανγκελα Μέρκελ ένιωσε καλύτερα αφότου ήπιε νερό θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη πως βίωσε ένα σύντομο πρόβλημα με το κυκλοφορικό.

Βέβαια, ο κ. Σουλτζ τονίζει πως δεν είναι αρμόδιος να κάνει διάγνωση από μακριά και πρόσθεσε πως είναι δικαίωμα της καγκελαρίου να επιλέξει τον γιατρό που θα την εξετάσει και θα ορίσει τη θεραπεία που αρμόζει στην κατάστασή της.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024