Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με Πικραμμένο επικεφαλής και Μαρκουλάκη το Επικρατείας της ΝΔ

Με Πικραμμένο επικεφαλής και Μαρκουλάκη το Επικρατείας της ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ τίθεται ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ την τελευταία και τιμητική θέση καταλαμβάνει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ τίθεται ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ την τελευταία και τιμητική θέση καταλαμβάνει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι η συμμετοχή του κ. Πικραμμένου ως επικεφαλής «συμβολίζει πολλά», ενώ στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου ανακοίνωσε ότι θα είναι συμβολικά ο γνωστός ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ο οποίος δεν ανήκει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. είχε πολιτευθεί με το Ποτάμι).

Ποιοι άλλοι θα είναι στο Επικρατείας της ΝΔ

Ολόκληρη η παρουσίαση των ψηφοδελτίων θα γίνει την Παρασκευή, στον «Ελληνικό Κόσμο», εκεί που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει όλους τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του One Channel, Γιάννη Χρηστάκου, πέραν του Παναγιώτη Πικραμμένου και του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ακόμα τρία πρόσωπα έχουν «κλειδώσει». Πρόκειται για την Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία αναμένεται να βρεθεί στη 2η θέση και μια θέση πιο κάτω ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον καθηγητή, Γιώργο Γεραπετρίτη να συμπληρώνει την τετράδα των εκλόγιμων θέσεων.

Τις 12 θέσεις που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να συμπληρώσουν πρόσωπα από τον χώρο των τεχνών, της επιστήμης, της ιατρικής έρευνας, καθώς και ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος προορίζεται για το επικρατείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έναν «ευχάριστο» πονοκέφαλο, αφού υπάρχουν πολλά πρόσωπα, τα οποία μπορεί να επιλέξει στις μη εκλόγιμες θέσεις. Πρόσωπα που δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε στο κυβερνητικό σχήμα.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Ο δικαστικός Παναγιώτης Πικραμμένος επελέγη το 2010 επελέγη για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2012, οπότε και έλαβε εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης ως πρωθυπουργός της Ελλάδας σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος.

Στις 16 Μαΐου 2012, έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ορκίστηκε Πρωθυπουργός, ενώ τα υπόλοιπα δεκαέξι μέλη της κυβέρνησής του ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο στις 17 Μαΐου 2012. Στις 9 Ιουνίου 2012, δήλωσε με επιστολή του ότι παραιτήθηκε από τη λήψη των μηνιαίων αποδοχών του ως Πρωθυπουργός για τη διάρκεια της θητείας του.

Παρά τη σύντομη θητεία του ο Παναγιώτης Πικραμμένος ήρθε στο πολιτικό προσκήνιο με την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να τον εμπλέξει στο σκάνδαλο Novartis.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία απέκρουσε τις σχετικές κατηγορίες λέγοντας:

«Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρύχομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης». Και πρόσθεσε με τρεμάμενη φωνή: «Κατηγορούμαι ότι ως ενεργεία δικαστικός λειτουργός δωροδοκήθηκα. Είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές αυτές κατηγορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να κατηγορείται άδικα και να σπιλώνεται βάναυσα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε 40 χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Στο σημείο αυτό ο κ. Πικραμμένος καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολα προβλήματα: Τεταμένες σχέσεις με δανειστές, κίνδυνο μπλακ άουτ στη χώρα, τεράστιες αναλήψεις καθημερινώς από τα ATM, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» είπε ο συνταξιούχος δικαστικός. ταραγμένος.

«Έργο μας ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε ομαλές εκλογές» τόνισε ο κ. Πικραμμένος.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί» είπε αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της ανώνυμης προστατευόμενης μάρτυρα με τον κωδικό όνομα Αικατερίνη Κελέση «είναι αποκύημα της φαντασίας του μάρτυρα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα διότι επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα ούτε στην ελεγχόμενη ούτε σε καμία άλλη φαρμακευτική εταιρεία. Εμείς το μόνο που κάναμε είναι να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «αόριστους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς όπως αυτοί της ανώνυμου μάρτυρος».

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης και θεατρικός σκηνοθέτης. Επίσης είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου του 1970 στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε το ταλέντο του στην υποκριτική. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων στο Κολλέγιο Αθηνών, ξεδίπλωσε το χάρισμα του παίρνοντας μέρος σε σχολικές εκδηλώσεις και αμέσως μετά την αποφοίτηση του έδωσε εξετάσεις για το Εθνικό Θέατρο απ’ όπου και αποφοίτησε.

Ο πρώτος του ρόλος στη τηλεόραση ήταν το 1991 στο σήριαλ Θυσία, ακολούθησαν οι: Ανατομία Ενός Εγκλήματος και το Τρίτο Στεφάνι, αλλά οι ρόλοι σταθμοί της καριέρας του ήταν στο «Λόγω τιμής», «Η ζωή που δεν έζησα» και στο «Έτσι ξαφνικά» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου και ως ο αδελφός του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο έργο «Να με προσέχεις».

Ο Μαρκουλάκης έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την αγάπη του για το θεατρικό σανίδι, αφού οι περισσότερες από τις παραστάσεις που έχει συμμετάσχει έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, όπως ο ρόλος του στον Αμλετ, στον Συλλέκτη, στο Πέτρες στις τσέπες του και Καλλιγούλας, ενώ έχει περάσει με επιτυχία και από τη μεγάλη οθόνη πρωταγωνιστώντας στις ταινίες: Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Ριζότο και Επικίνδυνες μαγειρικές. Το 2006 παρουσίασε για λογαριασμό του Mega Channel το ριάλιτι παιχνίδι Survivor.

Εκτός από την υποκριτική, ασχολείται και με τη σκηνοθεσία στο θέατρο.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Εθνικό θέατρο γνώρισε και σύναψε σχέση για 3 χρόνια με την επίσης ηθοποιό Σμαράγδα Καρύδη ,με την οποία όπως δηλώνει παραμένουν αδελφικοί φίλοι πάνω απο δύο δεκαετίες και η εποχή της σχέσης τους αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς αντικαταστάθηκε με μία δυνατή φιλία.

Υπήρξε παντρεμένος με την Έρση Ξενάκη (νυν σύζυγο του Πέτρου Μπούτου) με την οποία απέκτησαν έναν γιο, τον Γιώργο-Ίκαρο(2005). Επίσης απο το 2010 μέχρι το 2014 ήταν σε σχέση με τη γνωστή ενδυματολόγο και σκηνογράφο Αθανασία Σμαραγδή (ανιψιά του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή). Τον Μάρτιο του 2018 έγινε γνωστό πως διατηρεί σχέσεις με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη , γόνο της πλούσιας οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Τον Απρίλιο του 2009 δήλωσε για πρώτη φορά παρουσία στα πολιτικά πράγματα, υπογράφοντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος «Δράση» και στις ευρωεκλογές 2009 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Το 2014 δήλωσε την υποστήριξή του στο Ποτάμι, ενώ τον Δεκέμβριο του 2017 σε συνέδριο της ΝΔ δήλωσε πως πιστεύει στον πολιτικό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά δεν είναι ψηφοφόρος ή μέλος του κόμματος.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024