
Πεντάγωνο αδειάζει Μαξίμου
Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από το «πολεμικό» κλίμα της κυβέρνησης ο υπουργός Αμυνας τόνισε χθες πως «δεν πρέπει να έχουμε ανησυχία»
«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι ήρεμος και να μην ανησυχεί για τίποτα». Με αυτή τη φράση και για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις ένα 24ωρο ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης εμφανίστηκε καθησυχαστικός κόντρα στο «πολεμικό» σκηνικό που επιχείρησε να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ το βράδυ της Κυριακής, εργαλειοποιώντας την ελληνοτουρκική ένταση.
Ουσιαστικά το Πεντάγωνο τόσο με τις αλλεπάλληλες πυροσβεστικές δηλώσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη αλλά και με εκτιμήσεις ανώτατων στελεχών του «αδειάζει» πανηγυρικά το Μαξίμου για την τακτική του. Από την Κυριακή το βράδυ ανώτατοι στρατιωτικοί εξέφραζαν προβληματισμό για το αναγκαίο της σύγκλησης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ). Υποστήριζαν δηλαδή πως η Αγκυρα εξακολουθεί να είναι προκλητική στην κυπριακή ΑΟΖ και τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν ενδείξεις πως τελικά ο «Πορθητής» προχώρησε σε γεώτρηση. Εντούτοις, πρόσθεταν πως η κατάσταση δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί ότι θα πρέπει να σταλεί το μήνυμα στον ελληνικό λαό ενός «κόκκινου συναγερμού» για τα εθνικά θέματα.
-Τι προβλέπει η νέα NAVTEX της Τουρκίας;
-Οι προειδοποιήσεις της ΕΕ στην Τουρκία
-Με ποια στάση συνεχίζει η Αγκυρα;
Διαβάστε ολόκληρο στο ρεπορτάζ στα «Νέα» της Τετάρτης που κυκλοφορούν
- Παναθηναϊκός: Η 12άδα για το τέταρτο παιχνίδι με τη Βαλένθια
- Inflation in Greece Surges to 5.4% in April
- Ο Λευκός Οίκος λέει πως ο Μαρκ Χάμιλ είναι «άρρωστος» μετά από ΑΙ ανάρτησή του με τον Τραμπ σε τάφο
- Χειροπέδες σε 35χρονο που έδωσε όπλο στον 12χρονο γιο του και τον προέτρεπε να πυροβολήσει
- LIVE: Ζάλγκιρις Κάουνας – Φενέρμπαχτσε
- Γιατί ένας αποδυναμωμένος Στάρμερ αλλάζει τα δεδομένα στις Βρυξέλλες

