Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρίστες επιχείρησαν να κλέψουν κορμούς από το  Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου [Εικόνες]

Τουρίστες επιχείρησαν να κλέψουν κορμούς από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου [Εικόνες]

Τρεις απολιθωμένους κορμούς δέντρων και ηφαιστειακά πετρώματα επιχείρησαν να βγάλουν από τη χώρα οι τρεις τσέχοι υπήκοοι, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί στο αεροδρόμιο.

Απολιθώματα, που προέρχονται από την προστατευμένη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, κατέσχεσαν στις αποσκευές τουριστών που έφευγαν από το νησί με προορισμό τη Βιέννη, οι υπάλληλοι του Τελωνείου Αεροδρομίου Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στον έλεγχο των αποσκευών ατόμων τσεχικής υπηκοότητας, βρέθηκαν τρία τεμάχια απολιθωμένων κορμών, εξήντα τρία τμήματα που συλλέχθηκαν σε παραλία και αποτελούν λειασμένα από το κύμα τμήματα απολιθωμένων κορμών (βότσαλα), ηφαιστειακό πέτρωμα με χαλαζιακά βοτρυοειδή συσσωματώματα και 10 βότσαλα παραλίας, τα οποία κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες ανακριτικές ενέργειες με συνεχή ενημέρωση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης. Τα απολιθώματα αυτά, κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης του διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, προέρχονται από την προστατευμένη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο της φύσης και αποτελεί το κυριότερο γεωλογικό μνημείο για την ανακήρυξη της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024