Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από μια κλωστή κρέμεται η παραμονή του Ιράν στη συμφωνία για τα Πυρηνικά

Από μια κλωστή κρέμεται η παραμονή του Ιράν στη συμφωνία για τα Πυρηνικά

«Δεν απομείνει πολύς χρόνος μέχρι να λήξει το τελεσίγραφο των 60 ημερών που έδωσε το Ιράν στους Ευρωπαίους για να διασώσουν τη συμφωνία του 2015. Στη συνέχεια η Τεχαράνη θα διακόψει την εφαρμογή της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων», προειδοποίησε ο επικεφαλής της ιρανικής Επιτροπής Πυρηνικών

Το Ιράν θα αποχωρήσει από τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT) εκτός και αν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις σώσουν την πυρηνική συμφωνία του 2015, από την οποία αποχώρησαν πέρσι οι ΗΠΑ, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Ιρανός βουλευτής μιλώντας στο ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Fars.

«Δεν απομείνει πολύς χρόνος μέχρι να λήξει το τελεσίγραφο των 60 ημερών που έδωσε το Ιράν στους Ευρωπαίους για να διασώσουν τη συμφωνία (σ.σ. του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης). Μετά από αυτό το Ιράν θα διακόψει την εφαρμογή της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων», προειδοποίησε ο Μοτζταμπά Ζολνούρ, επικεφαλής της Επιτροπής Πυρηνικών στο κοινοβούλιο.

Η ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον οξύνθηκε αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποσύρθηκε από τη διεθνή συμφωνία του 2015 (JCPOA) μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων. Με βάση τη συμφωνία αυτή το Ιράν δεσμεύτηκε να περιορίσει την πυρηνική δραστηριότητά του σε αντάλλαγμα για την άρση ορισμένων κυρώσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024