Το εργαστήριο του Βίρτζιλ Άμπλο για τους νέους του Σικάγο
Ένα εργαστήριο, όπου οι νέοι μπορούν να μάθουν τα πάντα για τον σχεδιασμό παπουτσιών ετοίμασε ο Βίρτζιλ Άμπλο σε συνεργασία με διάσημο brand αθλητικών ειδών.
Για να εμψυχώσουν τους νέους της Πόλης των Ανέμων, ο σχεδιαστής Βίρτζιλ Άμπλο (Virgil Abloh) και η NIKE ένωσαν τις δυνάμεις τους, ανοίγοντας για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην καρδιά του Σικάγου ένα NikeLab, όπου αρχιτέκτονες και ντιζάινερς θα επιβλέψουν εργαστήρια στα οποία θα συμμετέχει η τοπική κοινότητα.
Ο χώρος -εγκαινιάστηκε στις 31 Μαΐου και θα κλείσει στις 28 Ιουλίου- φέρει επισήμως την επωνυμία «NikeLab Chicago Re-Creation Center C/O Virgil Abloh», αλλά είναι γνωστός απλά ως «Re-Creation Center».
https://www.instagram.com/p/BwNkogrpMou/?utm_source=ig_web_copy_link
Στον αριθμό 673 της North Michigan Avenue, η Αν Λούι και ο Κρεγκ Ρέσκε, ιδρυτές του αρχιτεκτονικού γραφείου Future Firm, ο Τόμας Κέλι και η Κάρι Νόρμαν, ιδρυτές της εταιρείας Norman Kelley, η σχεδιάστρια μόδας Άλιξ Χαρς, ο σχεδιαστής γραφιστικών Τσακ Άντερσον και ο φωτογράφος Πολ Οκτάβιους – όλους τους επέλεξε ο ίδιος ο Άμπλο – επί οκτώ εβδομάδες θα παίξουν το ρόλο του μέντορα σε 10 νέους οι οποίοι στο τέλος θα παρουσιάσουν το τελικό προϊόν τους.
https://www.instagram.com/p/ByLS-3qAdUx/?utm_source=ig_web_copy_link
Η πρωτοβουλία του Άμπλο έχει τις ρίζες της στις προσωπικές του εμπειρίες ως νέου.
Σε ερώτηση του Designboom για το πόσο σημαντικό είναι να πειραματιστεί ένας νέος σε διάφορα πεδία δημιουργίας και να βρει τον δρόμο του, απάντησε: «Ναι, ήμουν ένα από αυτά τα παιδιά εδώ στον δρόμο, αγοράζοντας απ’ αυτά τα μαγαζιά, μην ξέροντας όμως πώς να σχεδιάσω.
Αλλά αν είσαι αρκετά παθιασμένος να ξέρεις ακριβώς ποιο παπούτσι σου αρέσει, στο μυαλό μου αυτός ακριβώς είναι ο μίτος που οδηγεί κάποιον στο να γίνει σχεδιαστής. Ήθελα να φέρω μαζί αυτά τα δύο πράγματα».
https://www.instagram.com/p/ByIhlv1gg_A/?utm_source=ig_web_copy_link
Οι επισκέπτες στο Re-Creation Center θα έχουν πρόσβαση στην πρωτοβουλία της NIKE «Reuse-A-Shoe», μια εγκατάσταση που ανακυκλώνει χρησιμοποιημένα αθλητικά παπούτσια και τα μετατρέπει στο αποκαλούμενο «Nike grind», σε κόκκους που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.
Οι κόκκοι θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός σχεδιασμένου από τον Βίρτζιλ Άμπλο γηπέδου μπάσκετ στην πόλη του Σικάγου.
Πλέον, ο Άμπλο είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα στον κόσμο του ντιζάιν, έχοντας πρωτοκερδίσει αναγνώριση ως συνεργάτης, για μεγάλο χρονικό διάστημα, του ράπερ Κάνιε Γουέστ.
Στις πρόσφατες επιτυχίες του συγκαταλέγονται η επιλογή του ως διευθυντής δημιουργικού στην ανδρική κολεξιόν του Louis Vuitton, η παρουσίαση της πρώτης κολεξιόν του πέρυσι και οι συνεργασίες του με την IKEA.
https://www.instagram.com/p/ByTEZ7FAlal/?utm_source=ig_web_copy_link
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
- «Δεν είναι πια μια επιχείρηση, είναι πόλεμος – Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας» λέει το Κρεμλίνο
- Η απίθανη αντίδραση του Λιονέλ Σκαλόνι στο 3-2 της Αργεντινής (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442