
ΠΟΥ: Η επιδημία του Έμπολα δεν συνιστά «κατεπείγουσα» παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία
Την ανακοίνωση αυτήν έκανε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Επειγόντων Καταστάσεων του Οργανισμού
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η επιδημία του Έμπολα, που επεκτάθηκε στην Ουγκάντα δέκα μήνες αφότου ο ιός έκανε την επανεμφάνισή του στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, δεν συνιστά «κατεπείγουσα» παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία.
Την ανακοίνωση αυτήν έκανε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Επειγόντων Καταστάσεων του Οργανισμού.
Η Επιτροπή αυτή έκρινε ότι η επιδημία του Έμπολα συνιστά όντως απειλή για τη ΛΔ του Κονγκό και τη γύρω περιοχή, όχι όμως και για τον υπόλοιπον κόσμο.
Στη ΛΔ του Κονγκό έχουν αναφερθεί περισσότερα από 2.100 κρούσματα από πέρσι τον Αύγουστο. Από τους ασθενείς αυτούς, οι 1.411 πέθαναν.
Αυτήν την εβδομάδα αναφέρθηκαν δύο κρούσματα και στην Ουγκάντα. Επρόκειτο για δύο μέλη της ίδιας οικογένειας, που είχαν πάει πρόσφατα στη ΛΔ του Κονγκό, για να βοηθήσουν συγγενείς τους για την κηδεία ενός άλλου συγγενούς που πέθανε από Έμπολα.
- Φορούσε μαύρο νυφικό η χθεσινή μας η κοπέλα – Οι διάσημες που απέφυγαν το λευκό
- Γιγάντιες δασικές πυρκαγιές απειλούν Γαλλία και Ισπανία – Πάνω από 325.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί
- Φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης: Σήμανε συναγερμός – Μήνυμα από το 112
- Αποκάλυψη Αλ Σάρα: Η Συρία επιδιώκει συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ – Τι είπε για τα Υψίπεδα του Γκολάν
- Τουρισμός: Ποιοι είναι οι μεγάλοι «αιμοδότες» της Ελλάδας – Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Η Ελλάδα υπερδύναμη και στην κωπηλασία! Πρώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 με 6 μετάλλια

