Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα «αυλή» του Αλέξη Τσίπρα

Η νέα «αυλή» του Αλέξη Τσίπρα

Μια νέα ηγετική ομάδα που θα έχει κομβικό ρόλο στη χάραξη της πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος, συγκροτεί ο Πρωθυπουργός αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα και τις ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ

Μια νέα… κομματική «ιερά συμμαχία» συγκροτήθηκε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει προχωρήσει στην εκχώρηση ζωτικού πολιτικού χώρου σε στελέχη της νεότερης γενιάς. Η επιλογή του αυτή ήταν αποτέλεσμα και του πολύ αρνητικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών και της βαρύτατης ήττας που επέδρασε καταλυτικά και ισοπέδωσε σταθερές, συμμαχίες και άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Η εικόνα στα μέσα της περασμένης εβδομάδας στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής ήταν ενδεικτική για τους νέους συσχετισμούς. Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση του προγράμματος της νέας τετραετίας, στη «βιτρίνα» ήταν η Εφη Αχτσιόγλου, που αποτελεί από προχθές τη νέα εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος.

Η Αχτσιόγλου είναι το ανερχόμενο στέλεχος της νεότερης γενιάς που πέρασε, κατά γενική ομολογία, με επιτυχία τις εξετάσεις ως υπουργός Εργασίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Αποτέλεσε πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που ηγείται της τάσης των «53+» και έχει την ιδιαίτερη σημασία του για τις διεργασίες της επόμενης μέρας που, ακόμα και σε ήττα, έχουν τον Αλ. Τσίπρα στο επίκεντρο, καθώς ουδείς δύναται και έχει τις αριθμητικές δυνάμεις στην ΚΕ να τον αμφισβητήσει. Μια ενδεχόμενη ήττα, όμως, δεν θέτει θέμα διαδοχής, αλλά ορίζει τις συντεταγμένες της κομματικής εξουσίας και το πώς αυτή θα κατανεμηθεί στα πέτρινα χρόνια της αντιπολίτευσης.

Τι ρόλο διαδραμτίζει η Εφη Αχτσιόγλου;

Ποιος είναι ο ρόλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη νέα αυλή;

Ποιοι αποτελούν τη νέα φρουρά;

Και ποιοι το διευθυντήριο;

Ποιος μίλησε για διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα;

Υπάρχουν τάσεις αμφισβήτησης του Τσίπρα στο εσωτερικό του κόμματος;

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν εκτάκτως την Παρασκευή

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024