Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν Ρωσία και Τουρκία στην Ιντλίμπ

Νέα κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν Ρωσία και Τουρκία στην Ιντλίμπ

Η Ρωσία και η Τουρκία μεσολάβησαν για να κηρυχθεί νέα κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς.

Η Ρωσία και η Τουρκία μεσολάβησαν για να κηρυχθεί νέα κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς, μετέδωσαν αργά το βράδυ της Τετάρτης ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα ανακοίνωση του ρωσικού γενικού επιτελείου.

Αποκλιμάκωση της βίας

Σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, η εκεχειρία τέθηκε σε εφαρμογή στη λεγόμενη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ και οδήγησε χθες σε σημαντική αποκλιμάκωση της βίας.

Δεν διευκρινίστηκε ποια είναι η διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός.

Αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν τη Δευτέρα στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 25 ανθρώπων – στην πλειονότητά τους αμάχων – στη βορειοδυτική Συρία, την έκτη εβδομάδα των επιχειρήσεων των δυνάμεων της Δαμασκού με ρωσική υποστήριξη, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες άμαχους, σύμφωνα με κατοίκους, τραυματιοφορείς και μια ΜΚΟ.

Η ανάφλεξη της βίας στην επαρχία Ιντλίμπ και μια ζώνη της γειτονικής επαρχίας της Χάμα αποτέλεσε τη σοβαρότερη κλιμάκωση ανάμεσα στις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ και τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές από το περασμένο καλοκαίρι.

Το τελευταίο μεγάλο οχυρό των αντικαθεστωτικών

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και πολλοί βρήκαν καταφύγιο στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Αγκυρα διαμαρτυρήθηκε έντονα στη Μόσχα, τον βασικό σύμμαχο της Δαμασκού. Η Μόσχα αντέταξε ότι η Αγκυρα πρέπει να συγκρατήσει τους αντάρτες.

Η Ιντλίμπ χαρακτηρίζεται το τελευταίο μεγάλο οχυρό των αντικαθεστωτικών στη Συρία. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της, ελέγχεται από την Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα).

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024