
Το Σάββατο η πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων μετά την πυρκαγιά
Μόλις 20 άτομα θα παρευρεθούν στη πρώτη θεία λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων το Σάββατο, δύο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά.
Ακριβώς δύο μήνες μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε την οροφή του καθεδρικού ναού, η Παναγία των Παρισίων θα τελέσει το Σάββατο 15 Ιουνίου την πρώτη θεία λειτουργία, ανακοίνωσε χθες η επισκοπή του Παρισιού.
Η λειτουργία που θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο του Παρισιού Μισέλ Οπετί, θα γίνει σε γειτονικό παρεκκλήσι με περιορισμό αριθμό ανθρώπων για προφανείς λόγους ασφαλείας, τόνισε η επισκοπή. Μόλις 20 άτομα θα παρευρεθούν, συμπεριλαμβανομένων ιερέων του καθεδρικού ναού. Η λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά από γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.
Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς είναι η επέτειος του καθαγιασμού της Αγίας Τράπεζας του ναου, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου.
«Η πρώτη λειτουργία μετά την πυρκαγιά θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα», δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο εφημέριος της αρχιεπισκοπής του Παρισιού, ο Φιλίπ Μαρσέλ.
«Είναι αδύνατον. Ο αριθμός των ανθρώπων που θα τους επιτραπεί να εισέλθουν στον καθεδρικό ναό, είναι πολύ περιορισμένος. Επιπρόσθετα, όλοι θα φορούν κράνη. Δεν θα υπάρξουν δημοσιογράφοι μέσα στον ναό, μόνο ένα τηλεοπτικό δίκτυο», εξήγησε.
Τόνισε, ότι μια άλλη λειτουργία θα γίνει μπροστά από τον ναό και θα είναι ανοιχτή για όλους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κόκκινο κραγιόν, τραβηγμένα μαλλιά, κρίκοι – Το 80s στυλ της Sade δεν ξεπεράστηκε ποτέ
- Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης από το Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ελπίδα Μαζαράκη: Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός
- Αντιρρήσεις για το Δημόσιο, μήνυση στον Κυρανάκη και ραντεβού σε έναν… μήνα στη δίκη για τα Τέμπη
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Πρωτοφανής η επίθεση στο πρωτοδικείο Αθηνών
- Νέα Αριστερά: Game over για τον «Zhukov» – Το «τρολ» της ΝΔ απέκτησε όνομα, επώνυμο και κυρίως καταδίκη




