Eurogroup: Εξαιρετικά απίθανο να μπει στην ατζέντα η Ελλάδα
«Εξαιρετικά απίθανο» είναι να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup του Λουξεμβούργου την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης.
«Εξαιρετικά απίθανο» είναι να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup του Λουξεμβούργου την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι η τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα συζητηθεί στο Euroworking Group μετά τις εκλογές, τον Ιούλιο. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή, δεν εκκρεμεί κάποια απόφαση για την ενεργοποίηση μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα προχωρήσει η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν υπάρχει επίσημο αίτημα και ότι «δεν είναι κατάλληλη στιγμή για να συζητηθεί».
Το Eurogroup της Πέμπτης αναμένεται να έχει μεγάλη διάρκεια, καθώς θα συζητηθούν τα ζητήματα εμβάθυνσης της ΟΝΕ, τα οποία πρέπει να συμφωνηθούν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουνίου.
Ειδικότερα, πρόκειται για θέματα που αφορούν την τραπεζική ένωση και τον προϋπολογισμό της ευρωζώνης, ενώ σύμφωνα με τον αξιωματούχο θα παρουσιαστεί και έκθεση για το ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων (EDIS). Στο τελευταίο αυτό ζήτημα δεν αναμένεται κάποια απόφαση, αλλά στόχος είναι να μείνει «ζωντανό» προκειμένου να κατατεθούν νέες προτάσεις από την επόμενη Επιτροπή.
Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της ευρωζώνης, ο αξιωματούχος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί συμφωνία «μέχρι το τέλος της ημέρας ή της νύχτας». Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν κράτη-μέλη που επιθυμούν να υπάρξουν παραπάνω κονδύλια εκτός πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, ωστόσο το θέμα προσκρούει σε αντιρρήσεις. «Θα ξεκινήσει μικρό και θα μπορεί να μεγαλώσει», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Τέλος, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αναφορά της Επιτροπής στο θέμα του προϋπολογισμού της Ιταλίας, αλλά διευκρίνισε ότι «η όποια παρέμβαση θα είναι σύντομη». Το ίδιο θα ισχύει και για θέματα που αφορούν εκθέσεις ευρωπαϊκού εξαμήνου.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Στη φυλακή οδηγείται η Ελένη Ζαρούλια
- Νεότερα στοιχεία για τον 20χρονο στη Θεσσαλονίκη – Τον μαχαίρωσαν στην πλάτη
- Χιτ – Μπακς 112-105: Δεν έφτανε ο Γιάννης για τα «Ελάφια» (vid)
- Η Ελένη Μενεγάκη βάζει τέλος στις φήμες για την προσωπική της ζωή – «Το θέμα τελειώνει εδώ»
- «Κουίζ Κανίς; Πόσο καλά ξέρεις τους σκύλους;» – Ένα βιβλίο που θα ενισχύσει οικονομικά φιλοζωικά σωματεία
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Χοντρό παιχνίδι» με το στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ – Τι θα συμβεί αν κλείσουν οι «Πύλες των Δακρύων»
- Χαμένη σελίδα από το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη βρέθηκε ξανά μετά από 120 χρόνια
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα – 74χρονος σκότωσε και διαμέλησε την 33χρονη σύζυγό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)





















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442