Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη σελίδα της ATP ο Ραφαέλ Ναδάλ παραδέχτηκε πως τον περασμένο Μάρτιο σκέφτηκε να βάλει πρόωρο τέλος στην τρέχουσα χρονιά, λόγω προβλημάτων τραυματισμού.

Όπως αποκάλυψε ο Ισπανός τενίστας, οι διαδοχικοί τραυματισμοί δεν του επέτρεπαν να ηρεμήσει, για αυτό τον λόγο μετά το Indian Wells σκέφτηκε να ολοκληρώσει πρόωρα τη σεζόν του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να πάρεις συγκεκριμένες αποφάσεις. Έχω ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς τους τελευταίους 18 μήνες. Δεν είναι μόνο το γόνατο που με κράτησε πίσω. Είναι πολλά πισωγυρίσματα. Πάντα προχωράω μπροστά, όμως έρχεται και μια στιγμή που φτάνεις στον πάτο. Δεν μπορείς να προπονηθείς ή να παίξεις και είναι πολύ δύσκολο να το δεχθείς.

Μετά το Indian Wells, ένιωσα πολύ άσχημα. Ιδέες και σενάρια υπήρχαν στο κεφάλι μου. Σκέφτηκα μέχρι και να ολοκληρώσω εκεί τη χρονιά μου για να δω αν το σώμα μου ξεκουραστεί και ξεπεράσει όλα αυτά τα προβλήματα. Η άλλη επιλογή ήταν να συνεχίσω να παίζω με πόνο. Είτε έτσι, είτε αλλιώς οι φιλοδοξίες ήταν χαμηλές. Χρειάστηκε αλλαγή νοοτροπίας αυτή τη φορά και δεν συμβαίνει μέσα σε μια νύχτα

Ήμουν απρόθυμος και διστακτικός να επιστρέψω εξαιτίας ενός ακόμη τένοντα που με ταλαιπώρησε στο γόνατο και εκτός από τη διαδικασία της αποθεραπείας και της αποκατάστασης, είχα να αντιμετωπίσω και τον πόνο. Αυτή τη φορά ήταν κάτι το διαφορετικό, δεν ήταν όπως τις προηγούμενες φορές.

Τις προηγούμενες φορές γινόταν η διάγνωση, έκανα αποθεραπεία, έκανα προπονήσεις και έπαιζα με πόνο, σαν να μην είναι κάτι σοβαρό. Αυτή τη φορά, ήταν διαφορετικό και το ένιωσα και εγώ διαφορετικά. Ένιωσα κουρασμένος από όλο αυτό. Βαρέθηκα να πονάω συνέχεια. Έχω δεχθεί ότι ο ανταγωνισμός φέρνει πόνο. Όμως, είναι δύσκολο να έχεις τραυματισμούς, να τους αντιμετωπίζεις να τους ξεπερνάς και μόλις επιστρέφεις να αποκτάς έναν άλλον τραυματισμό.

Μετά το Indian Wells μου πήρε λίγο χρόνο να το κατανοήσω. Ένιωσα λίγο πιο αισιόδοξος στο Μόντε Κάρλο, όμως και πάλι ήμουν σε άσχημη κατάσταση και ελάχιστα θετικός. Αυτό που σκεφτόμουν ήταν να βρω χρόνο για να αναρρώσω. Δεν έχασα το κίνητρό μου για να παίζω τένις. Απλά έχασα τη δύναμη να αντιμετωπίζω κάθε πρόβλημα που ερχόταν σε καθημερινή βάση. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση αλλά σίγουρα όχι την πιο δραστική από όλες».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο