Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγωγή αποζημίωσης κατά της Κύπρου από συγγενή θυμάτων του «Ορέστη»

Αγωγή αποζημίωσης κατά της Κύπρου από συγγενή θυμάτων του «Ορέστη»

Συγγενής θυμάτων του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, καταθέτει την πρώτη αγωγή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για το ενδεχόμενο εκτέλεσης πλημμελών καθηκόντων.

Κατατίθεται την Τρίτη η πρώτη αγωγή κατά του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά και κατά της Δημοκρατίας, από την οικογένεια της Livia Fiorentina Bunea και της 8χρονης κόρης της, Elena Natalya Bunea από τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΡΙΚ, ο σύζυγος της Λίβια και πατέρας της 8χρονης, έχει αναθέσει την υπόθεση στον δικηγόρο Γιάννη Ιωάννου, ο οποίος αναμένεται την Τρίτη να καταθέσει αίτημα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Το αίτημα σχετίζεται με αποζημίωση.

«Εχουμε και σάπια μήλα»

Οι αγωγές, όπως ανέφερε, στρέφονται κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή της Αστυνομίας Κύπρου, για το ενδεχόμενο εκτέλεσης πλημμελών καθηκόντων, αλλά και κατά του 35χρονου ίλαρχου.

«Προφανώς δεν έχουμε λόγο να βιαστούμε, έχουμε όμως λόγο να προτρέξουμε της διανοίας κάποιων άλλων. Για εμάς έχει σημασία να αποδοθούν οι ευθύνες, μέσα από αυτές τις αστικές διαδικασίες», εξήγησε.

Οπως τόνισε, ο πελάτης του εξέφρασε και ανησυχία για καταστροφή τεκμηρίων. «Εχουμε σαφέστατα εξαιρετικούς αστυνομικούς, αλλά δυστυχώς έχουμε και σάπια μήλα. Γι αυτά ανησυχεί ο πελάτης μου».

Πηγή:

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024