Μέσα στα καθημερινά τοπία της σύγχρονης Ινδίας ασυνήθιστες μπλε σφαίρες εμφανίζονται στην κορυφή των κτιρίων, «φωλιασμένες»  δίπλα στους προμηθευτές μαργαριταριών και στηριγμένες στα σκαλοπάτια των ναών.

Αν και οι σύνθετες εικόνες, από τον φωτογράφο Dillon Marsh, αποτελούν προϊόν κατασκευής, τα κομμάτια παγετώνων που λιώνουν είναι πραγματικότητα.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέχθηκαν από επιστημονικές αναφορές, ο Marsh υπολόγισε τα ογκομετρικά μοντέλα πάγου για συγκεκριμένα βουνά που χάνουν τους σημαντικούς παγετώνες.

Σε μια δήλωση σχετικά με το έργο «Counting the costs»  ο Marsh εξήγησε ότι «ο στόχος είναι να επιστήσουμε την προσοχή στις δραματικές κλιματικές αλλαγές που συνεχίζουν αμείωτες ενώ εμείς ζούμε αμέριμνοι στην καθημερινότητά μας».

Ο φωτογράφος της Νότιας Αφρικής ξεκίνησε αυτή τη σειρά στην Ινδία επειδή φιλοξενεί μερικά από τα ψηλότερα βουνά του κόσμου και σκοπεύει να επεκτείνει τη σειρά σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελβετίας.

Ο Marsh, ο οποίος συχνά εξερευνά τη σχέση μεταξύ του φυσικού και του τεχνητού περιβάλλοντος στα έργα του, αποκαλύπτει ότι για το έργο του «Counting the costs» αντλεί έμπνευση από το προηγούμενο, «For What It’s Worth».

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που έχω επιλέξει να αναπαριστώ τους όγκους ως σφαίρες, αλλά ο πρωταρχικός λόγος είναι ότι είναι ένα αναγνωρίσιμο σχήμα και οπτικά ενδιαφέρον», εξηγεί ο Marsh.

«Αισθητικά θέλω οι εικόνες να είναι ελαφρώς σουρεαλιστικές για να αντισταθμίσουν τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζω.» υπογράμμισε ο δημιουργός.