Μπαρνιέ: Η παραίτηση της Μέι δεν θα λύσει το πρόβλημα των ιρλανδικών συνόρων
Ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, όποιος και αν είναι, θα έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του τι θα κάνει με τα σύνορα της Ιρλανδίας μετά το Brexit, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το «διαζύγιο» των Βρυξελλών από το Λονδίνο.
Ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, όποιος και αν είναι, θα έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του τι θα κάνει με τα σύνορα της Ιρλανδίας μετά το Brexit, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το «διαζύγιο» των Βρυξελλών από το Λονδίνο.
Η διαχείριση αυτού του ευαίσθητου θέματος και η εξεύρεση μιας λύσης για να αποφευχθεί η επιστροφή στα «σκληρά» σύνορα μετά το Brexit αποδείχθηκε το πιο αμφιλεγόμενο ζήτημα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, πέρσι.
Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο διαπραγματευτής της ΕΕ, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν θα εξαφανιστεί μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το αξίωμά της και από την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.
«Το πρόβλημα είναι εκεί, δημιουργήθηκε από το Brexit. Πρέπει να διαφυλάξουμε την ειρήνη. Η σταθερότητα δεν είναι ζήτημα προϊόντων ή τελωνείων. Αφορά τους ανθρώπους στην Ιρλανδία, και από τις δύο πλευρές», είπε ο Μπαρνιέ μιλώντας σε ένα συνέδριο στη Σλοβακία.
«Σε κάθε περίπτωση, ένας νέος πρωθυπουργός (σ.σ. στη Βρετανία) δεν θα αλλάξει το πρόβλημα. Το πρόβλημα βρίσκεται εκεί και ο νέος πρωθυπουργός θα έχει την ευθύνη, μαζί με εμάς, να το επιλύσει», κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανρί: «Λανθασμένη η κόκκινη στον Κουμπαρσί, η αποβολή του άλλαξε εντελώς το Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο»
- Προειδοποίηση ΔΝΤ: Ο πόλεμος μπορεί να βυθίσει σε επισιτιστική ανασφάλεια άλλα 45 εκατ. ανθρώπους
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442