Χρειάζεται νέα προοπτική στον τομέα του τουρισμού, δήλωσε ο νέος «υπουργός τουρισμού και περιβάλλοντος» του ψευδοκράτους, Ουνάλ Ουστέλ.

Χρειάζεται νέα προοπτική στον τομέα του τουρισμού, δήλωσε ο νέος «υπουργός τουρισμού και περιβάλλοντος» του ψευδοκράτους, Ουνάλ Ουστέλ, λέγοντας ότι στόχος στο «κυβερνητικό» πρόγραμμα είναι να φτάσουν τα 2 εκατομμύρια τουρίστες και τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα.

Συνομιλίες με την Τουρκία

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή του παράνομου «Μπαϊράκ», ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν συνομιλίες με την Τουρκία για την αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων και τη μείωση των φόρων (στα εισιτήρια).
Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, πρέπει όλοι στη «χώρα» να πιστέψουν στον τουρισμό, δήλωσε ο «υπουργός τουρισμού».

Για την αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων από και προς την Τουρκία, είπε ότι θα εντείνουν τις επαφές τους με τούρκους αρμοδίους τόσο από το «υπουργείο» του και το «υπουργείο μεταφορών», όσο και από την «πρωθυπουργία» και το γραφείο του «αναπληρωτή πρωθυπουργού».
Θα ζητήσουν, σημείωσε, αύξηση των ναυλωμένων πτήσεων από τις Τουρκικές Αερογραμμές και τη μείωση του φόρου αεροδρομίων, κάτι που θα μειώσει το κόστος των εισιτηρίων.

Το 2020 θα είναι η χρονιά του τουρισμού

Θα λάβουν επίσης, ανέφερε, μέτρα για το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος σε τουριστικές μονάδες αλλά και για να χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία κυρίως τοπικά παραγόμενα προϊόντα.

Πρόσθεσε ότι σημαντική είναι και η επαναλειτουργία της «τουριστικής σχολής», που από τον Σεπτέμβρη θα δέχεται και πάλι σπουδαστές και θα έρθουν σε επαφή με τους ξενοδόχους για την πρόσληψη εκπαιδευμένου προσωπικού.

Ακόμα και αν βρίσκονται υπό «εμπάργκο», όπως είπε ο «υπουργός τουρισμού», το ψευδοκράτος είναι «ένα κομμάτι παραδείσου και γι’ αυτό θα εντατικοποιήσουν την εκστρατεία προβολής του πολιτιστικού πλούτου, της φυσικής ομορφιάς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο κ. Ουστέλ ανακοίνωσε ότι εντός Ιουνίου θα γίνουν οι πληρωμές για τις επιδοτήσεις/κίνητρα στον τουριστικό τομέα, και θα συγκαλέσει τους αρμόδιους του τομέα για συζήτηση των προβλημάτων και χάραξη πολιτικής.

Φαίνεται ότι χάσαμε αυτή τη σεζόν, αλλά το 2020 θα είναι η χρονιά του τουρισμού, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr