Δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν στη συγκέντρωση του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στην κεντρική πλατεία της Τραπεζούντας, όπου μίλησε για πρώτη φορά μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του.

«Είμα παράδειγμα για το έθνος μου»

«Εγώ είμαι ένας υπηρέτης της Τραπεζούντας, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι κακό, είμαι παράδειγμα για το έθνος μου» είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σημειώνοντας ότι η ευθύνη του είναι μεγάλη.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι έχει εκλεγεί δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης αλλά μια χούφτα ανθρώπων προκάλεσαν προβλήματα στη δημοκρατία της Τουρκίας.

«Ολοι μαζί θα διορθώσουμε αυτή τη διαδικασία. Οι άνθρωποί μας είναι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει στη δημοκρατία και την ελευθερία. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι άνθρωποι που με την καρδιά τους λένε ΄πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία’. Διορθώνοντας τη διαδικασία κάποιοι μπορεί να πουν άσχημα λόγια. Εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτά τα λόγια. Μπορεί να πουν ‘έκλεψαν’, να πουν το ένα ή το άλλο. Δεν έχει καμιά σημασία. Εμείς, από εδώ και πέρα, κοιτάμε τη δουλειά μας», ανέφερε.

«Ο Εκρέμ είναι Πόντιος, είναι τρομοκράτης»

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου απάντησε και στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ που τον αποκάλεσε Ελληνα. «Ο Εκρέμ είναι Ελληνας, λένε. Εγώ, αν ήμουν στη θέση σας, θα γελούσα με αυτούς. Και το γιουχάισμα ακόμη σας κουράζει. Τί είναι λένε; Ο Εκρέμ είναι Πόντιος, είναι τρομοκράτης. Ο Αλλάχ να τους δίνει φώτιση», ανέφερε.

Πάντως, ενώ η Τραπεζούντα υποδέχτηκε τον Εκρέμ Ιμάμογλου με πανηγυρισμούς, τον υπουργό Εσωτερικών ΣουλεΪμάν Σοϊλού, ο οποίος επίσης κατάγεται από την Τραπεζούντα, τον υποδέχτηκε με διαμαρτυρίες, φωνάζοντάς του «Βάλε μυαλό» και «Ολα θα γίνουν ωραία», ένα σύνθημα του Ιμάμογλου για τις επαναληπτικές εκλογές στις 23 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης Αλί Κοπούζ, υποστηρίζοντας τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, είπε: «Κοιτάξτε την ομάδα που διαμαρτύρεται εναντίον του Σουλεϊμάν Σοϊλού, είναι όλοι όπως ο Ιμάμογλου. Πόντιοι που φαίνονται μουσουλμάνοι».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο