Μεγάλη έκπληξη στα προημιτελικά του Roland Garros στις γυναίκες, καθώς το Νο 51 της παγκόσμιας κατάταξης, Αμάντα Ανισίμοβα, επικράτησε με 2-0 σετ της Σιμόνα Χάλεπ, κατόχου του περσινού τίτλου και Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο πρώτο σετ η νεαρή Αμερικανίδα (που δεν έχει κλείσει ακόμη τα 18, μιας και γεννήθηκε 31 Αυγούστου 2001) δεν δυσκολεύτηκε καθόλου, καθώς χρειάστηκε μόλις 28 λεπτά να κάνει το 1-0. Σε κανένα σημείο του σετ δεν πέρασε μπροστά η Ρουμάνα τενίστρια, ενώ το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει δύο φορές (1-1, 2-2).

Από εκεί και έπειτα όμως, η Ανισίμοβα πήρε τέσσερα συνεχόμενα γκέιμ και έκανε πανεύκολα το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, αν και η Ανισίμοβα ξεκίνησε πολύ δυνατά (3-0, 4-1), υπήρξε μεγαλύτερος ανταγωνισμός, με την Χάλεπ να κατακτά τρία συνεχόμενα γκέιμ και να ισοφαρίζει σε 4-4. Ωστόσο, η Αμερικανίδα πήρε τα δύο επόμενα γκέιμ, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο αυτή τη σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Άσλεϊ Μπάρτι από την Αυστραλία, η οποία απέκλεισε επίσης με 2-0 σετ την Μάντισον Κις από τις ΗΠΑ. Τα δύο ήταν 6-3 και 7-5 υπέρ της Μπάρτι.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή της Αυστραλέζας τενίστριας στα ημιτελικά του Roland Garros.