
Συμβούλιο Περιφερειαρχών προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους επισημαίνοντας πως το γαλάζιο χρώμα το εννοεί ως γαλάζιο της Ελλάδας
Την πρόθεσή του να θεσπίσει Συμβούλιο Περιφερειαρχών που θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες στο Μαξίμου ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με τους 13 περιφερειάρχες που εξελέγησαν πριν λίγες μέρες. Όπως είπε θα υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα που θα αφορά θεσμικά θέματα ή συγκεκριμένα ζητήματα που χρειάζονται σχεδιασμό. «Θέλω αυτό το συμβούλιο να γίνει ένα εργαλείο και όχι για να βγάζουμε φωτογραφίες. Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατεπείγοντα προβλήματα που έχουν να κάνουν με απορρίμματα στην Αττική, την Πελλοπόνησο, το Ιόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους επισημαίνοντας πως το γαλάζιο χρώμα το εννοεί ως γαλάζιο της Ελλάδας. «Το μήνυμα ενότητας και συνεργασίας που εκπέμψατε όλοι στις δηλώσεις είναι το κεντρικό μήνυμα μετά τη λαίλαπα του λαϊκισμού», είπε προσθέτοντας πως «η χώρα θα πάει μπροστά αν είμαστε όλοι ενωμένοι, αν έχουμε ενιαίο σχέδιο για δουλειά» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Απευθυνόμενος στον κ. Αρναουτάκη που δεν εξελέγη με τη στήριξη της ΝΔ του είπε πως θα έχει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με τους άλλους. «Σήμερα βγαίνει το κομματικό καπέλο και πρέπει να κοιτάξουμε τα προβλήματα», είπε προσθέτοντας πως το εκλογικό σύστημα σε κάποιους θα δημιουργήσει προβλήματα διοίκησης και αποτελεσματικότητας. «Είμαι έτοιμος να ακούσω τις προτάσεις σας», ανέφερε τονίζοντας πως οι περιφέρειες αποτελούν πυλώνες για ένα αναπτυξιακό σχέδιο στη χώρα, λεωφόρους για να απλωθεί σε όλη την επικράτεια ένα τολμηρό σχέδιο αναγέννησης.
«Θέλω να σας εμπιστευτώ και αυτό να το κάνω πράξη. Θέλω να ζητήσω γραπτώς τις σκέψεις και τις προτεραιότητες σας για την επόμενη πενταετία για έργα και δράσεις που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό κράτος και την στήριξη των πιο αδύναμων», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χανταϊός: Μία Γαλλίδα το νέο κρούσμα στο κρουαζιερόπλοιο Hondius – Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός των επιβατών
- Παιδιά στη Βρετανία φορούν μούσια για να παρακάμψουν τους ελέγχους ηλικίας στα social media
- Τύμβος Καστά: Ο μεγαλύτερος ταφικός τύμβος στη Μακεδονία θα είναι επισκέψιμος από το 2028
- «Η Γαλατασαράι δίνει 35 εκατ. ευρώ για τον Καρέτσα» (pic)
- Ενάμιση κατώτατο μισθό θα πρέπει να δαπανήσει κάποιος για ενοίκιο στην Αθήνα – Το κόστος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
- Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του ξύλινου παταριού στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης

