Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βούτσης για μετατάξεις: Δεν έγινε καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων

Βούτσης για μετατάξεις: Δεν έγινε καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων

«Μετά από συνεννόηση και με τον πρωθυπουργό με εντολή μου αναστέλλονται απολύτως οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή» τόνισε ο Ν.Βούτσης, προσθέτοντας «πως η διαδικασία ήταν απολύτως σύννομη και δεν έγινε καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων». Οργισμένος για ότι ειπώθηκε για τη μετάταξη της πρώην συζύγου του.

«Μετά από συνεννόηση και με τον πρωθυπουργό με εντολή μου, λόγω αρμοδιότητας, παγώνουν και αναστέλλονται απολύτως οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες, μισές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή» ανακοίνωσε ο Ν.Βούτσης, τονίζοντας πάντως «πως η διαδικασία ήταν απολύτως σύννομη και σαφώς δεν έγινε καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων».

Ειδικότερα, ο κ. Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Μετά από συνεννόηση και με τον Πρωθυπουργό με εντολή μου, λόγω αρμοδιότητας, παγώνουν και αναστέλλονται απολύτως οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες, μισές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή. Πρόκειται για τις μισές περιπτώσεις όσων αιτήθηκαν εδώ και μήνες μετάταξης, και εν προκειμένω οι μισές περιπτώσεις πήραν ήδη ΦΕΚ και ανέλαβαν υπηρεσία, ενώ άλλες 32 επρόκειτο να πάρουν ΦΕΚ τώρα ή αργότερα”.

“Δεν έγινε προφανώς καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων. Πρόκειται για μια σύννομη διαδικασία με βάση τον νόμο 4440/2016 «Περί Κινητικότητας στο Δημόσιο». Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν σε δημόσιους λειτουργούς που υπηρετούν αποσπασμένοι στη Βουλή, κάποιοι εδώ και πολλά χρόνια και με τον συγκεκριμένο νόμο τους δόθηκε η δυνατότητα, ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας να κάνουν μετάταξη στη Βουλή”, τόνισε ο κ. Βούτσης.

“Όσοι ενδιαφέρθηκαν έκαναν αίτηση και οι υπηρεσίες της Βουλής ήρθαν σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, προωθώντας τη διαδικασία σε χρόνο προγενέστερο της ανακοίνωσης για προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές”, κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Η πρώην σύζυγός μου είναι εδώ από το 2007

Οργισμένη ήταν η αντίδρασή του Νίκου Βούτση αναφορικά με την μετάταξη της πρώην συζύγου του, καθώς ο κ. Βούτσης σύμφωνα με τον Alpha είπε σε έντονο ύφος πως είναι εκπαιδευτικός του υπουργείου Παιδείας και η μετάταξη στη Βουλή έγινε το 2007, πέντε χρόνια πριν ο ίδιος εκλεγεί.

Η πρώην σύζυγός μου είναι εδώ από το 2007 πριν γίνω εγώ πρόεδρος. Θέλετε να εξαιρεθεί; Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Το σχόλιο έρχεται μετά από πέντε ώρες «πυροβολισμών». Δεν θα αναφερόμουν ποτέ. Θέλετε ονόματα από κάθε σόι εδώ μέσα;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Το ζήτημα για την κινητικότητα είχε τεθεί από τη ΝΔ

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, στις 13 Ιουλίου 2018, αποτυπώνουν με ενάργεια τη θέση που είχε εκφράσει η ΝΔ για τον αριθμό των υπαλλήλων της Βουλής και για την ανάγκη εναρμόνισής της με το νόμο για την κινητικότητα, αναφέρει τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραθέτοντας τις τότε δηλώσεις του κ. Τραγάκη.

Η συνεδρίαση αφορούσε αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής και εκ μέρους της ΝΔ, ο Ιωάννης Τραγάκης είχε θέσει και τα δύο θέματα. «Το οργανόγραμμα της Βουλής προβλέπει πολύ μεγαλύτερο αριθμό υπαλλήλων στη Βουλή, από αυτόν που υπάρχει τώρα. Κατά καιρούς έχουν γίνει βέβαια αρκετές προσθήκες αλλά έχουν συνταξιοδοτηθεί και πολλοί υπάλληλοι».

Ο βουλευτής της ΝΔ έθεσε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και την ανάγκη εναρμόνισης με το πλαίσιο της κινητικότητας ως εξής: «Όπως ξέρετε, με το ν. 4531/2018, άρθρο 33, παράγραφος 2, υπάρχουν ορισμένες ρυθμίσεις, που αφορούν τους αποσπασμένους υπαλλήλους στα υπουργεία. Δηλαδή, όσοι υπάλληλοι είναι αποσπασμένοι σε υπουργεία, εφόσον έχει αποδειχθεί ότι υπηρετούν καλώς, ότι αμείβονται από τον φορέα στον οποίο υπηρετούν – δεν αλλάζει τίποτα, δηλαδή, η ίδια αμοιβή είναι όπου και αν βρίσκονται – και επειδή ορισμένοι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι στη Βουλή έχουν ενσωματωθεί ήδη στη Βουλή, η πρότασή μου ήταν ό,τι ισχύει στο Δημόσιο, να ισχύσει και στη Βουλή».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024