Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Tiny Eco Hotel» το πλωτό ξενοδοχείο αφιερωμένο στον οικο-τουρισμό

«Tiny Eco Hotel» το πλωτό ξενοδοχείο αφιερωμένο στον οικο-τουρισμό

Ο σχεδιαστής-ναυπηγός Μαξ Ζίβοφ (Max Zhivov) παρουσίασε το τελευταίο του πρότζεκτ που συνδέει ενδότερα τον άνθρωπο με το φυσικό περιβάλλον, «Tiny Eco Hotel».

Ο σχεδιαστής-ναυπηγός Μαξ Ζίβοφ (Max Zhivov) παρουσίασε το τελευταίο του πρότζεκτ που συνδέει ενδότερα τον άνθρωπο με το φυσικό περιβάλλον, «Tiny Eco Hotel».

Το «Tiny Eco Hotel (Μικροσκοπικό Οικολογικό Ξενοδοχείο)» αποτελεί ένα πλωτό το οποίο μπορεί να ταξιδέψει σε όποια θάλασσα ή λίμνη, αφού για βάση του φυσικά έχει το νερό. Αποτελείται από δύο «εξαρτήματα», το «Tiny House (Μικροσκοπικό σπίτι)» και το «Houseboat (Σπίτι-πλεούμενο)», τα οποία σύμφωνα με τον δημιουργό, μπορούν να λειτουργήσουν τόσο ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, όσο και μαζί σε ένα αρμονικό σύνολο.

View this post on Instagram

We would like to present you our new big project which we will develop in the near future. "Tiny Eco Hotel" The base for this hotel can become any lakes, fjords or bays. The house and houseboat in our idea is one whole that can be divided separately. For example, a tourist arrivals in his tiny house and spends the night there and in the morning get into the houseboat and begins his day trip in the lakes enjoy beautiful of nature. #houseboatdesign #tinyhouse #electricboat #houseboat #housebeautiful #houseboating #marina #lakehouse #lakes #fjords #sea #solarpowerd #seaplanes #concept #conceptdesign #torqeedo #floatinghouse #floating #yachtdesign #yachtdesigners #catamaran #catboat #pockettrawler #trawler #Alaska #aluminumyachts #custommadehomes #solarpowerd #Seattle

A post shared by GoodDe (@good_de_max) on

Το πλωτό αφιερωμένο στον οικο-τουρισμό, με διαστάσεις 4,5 x 3 μέτρα, μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα άτομα. Εσωτερικά του πλωτού περιλαμβάνονται η κουζίνα, η τουαλέτα ενώ ο Ζίβοφ έχει προνοήσει και για ένα άνετο μπαλκόνι, στο οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς την θέα σε οποιοδήποτε σημείο έχει «τοποθετηθεί» το «σπίτι».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, με συνολικές διαστάσεις 4,5 x 10 μέτρα, το κάτω κατάστρωμα του «Σπιτιού-πλεούμενο» περιλαμβάνει έναν μεγάλο χώρο, μια μικρή κουζίνα και μια τουαλέτα κάτω από τις σκάλες

Το επάνω κατάστρωμα είναι καλυμμένο με άμμο, γρασίδι και πέτρες, σχεδιασμένο για ηλιοθεραπεία. Οι πλευρές του πλωτού σπιτιού είναι από χρωματιστό γυαλί, το οποίο δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα φιλτραρισμένη χροιά στο εσωτερικό.

Ταξιδεύει με ηλεκτροκίνηση, επιτρέποντας στους τουρίστες να χαλαρώσουν σε ένα περιβάλλον ηρεμίας μέσα στην φύση ενώ είναι και «έξυπνο», αφού η πλοήγησή του στον χάρτη μπορεί να επιλεχθεί μέσω εφαρμογής σε ένα «έξυπνο» κινητό και κατόπιν εντολής να κινηθεί αυτόνομα.

Ο οικολογικός τουρισμός, κατά τον Ζίβοφ, είναι μια μεγάλη και ανοιχτή επικοινωνία με τη φύση, απόλαυση της σιωπής της χωρίς να την βλάπτει, το «Μικροσκοπικό Οικολογικό Ξενοδοχείο» στοχεύει ακριβώς σε αυτό.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024