Από την κρησάρα του Euroworking Group οι παροχές Τσίπρα
Κρίσιμος σταθμός θεωρείται η συνεδρίαση του EuroworkingGroup
Στο «μικροσκόπιο» του Euroworking Group μπαίνουν σήμερα οι επιπτώσεις από τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης.
Το EWG θα εξετάσει στη συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, για να προετοιμάσει την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup στις 13 Ιουνίου την έκθεση των θεσμών για την Ελλάδα και την πορεία των οικονομικών του Κράτους μετά τις (έως τώρα) προεκλογικές εξαγγελίες παροχών.
Αν και επισήμως η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα του σημερινού EWG, θεωρείται σχεδόν βέβαιον (όπως συνέβη προ ημερών και στο Eurogroup του Μαΐου) ότι ως εκπρόσωπος της χώρα μας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τον λογαριασμό των παροχών που διαρκώς εξαγγέλλονται.
Στη συνεδρίαση του EuroWorking Group πέρα από τα πολιτικά μηνύματα των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης επί των δημοσιονομικών χειρισμών της κυβέρνησης αναμένεται να πιστοποιηθεί και η αναβολή του σχεδίου αποπληρωμής του ΔΝΤ.
Οι θεσμοί έκαναν τους λογαριασμούς τους, συνυπολογίζοντας και το κόστος των ρυθμίσεων οφειλών σε έως 120 δόσεις για τις οποίες είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την εκτίμηση των τεχνοκρατών των Βρυξελλών και του ESM, φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να προκύψει έως και κατά περίπου μία μονάδα του ΑΕΠ χαμηλότερο, κινούμενο στη ζώνη του 1%.
Στο βαθμό που υλοποιούνταν δε, όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για το 2020, η δημοσιονομική τρύπα θα μπορούσε να ανοίξει κατά περίπου 1,5% βγάζοντας έναν συνολικό λογαριασμό διετίας στη ζώνη των 5 δις ευρώ. Ο λογαριασμός αυτός όσο οι στόχοι για τα πλεονάσματα παραμένουν κολλημένοι στο 3,5% του ΑΕΠ, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να καλυφθεί.
- Ακρίβεια: Καλοκαίρι στην πόλη για τους μισούς Έλληνες – «Φωτιά» οι τιμές στα νησιά
- Η Ρεάλ που θέλει να «δέσει» τον Βινίσιους και η «μαύρη λίστα» του Μουρίνιο
- O Σεθ Ρόγκεν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο η Αν Χάθαγουεϊ αποχώρησε από το «Knocked Up»
- Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την αίτηση
- Φλόριντα: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 31χρονης που κατασπάραξε αλιγάτορας – «Αυτό ήταν το τελευταίο που μου είπε»
- Κρήτη: Αγνοείται 74χρονη στο Ηράκλειο – Έρευνες για τον εντοπισμό της με drone και εκπαιδευμένο σκύλο
- ΕΛΑΣ: Η Πολιτεία ζητά από τους δικηγόρους να συμπράξουν στο «κυνήγι κεφαλών» – Θα καταργήσουμε την ΚΥΑ για το άσυλο
- Το κρίσιμο 10% του Ντονμπάς: Γιατί η «ζώνη των οχυρών» είναι το κλειδί για το μέλλον του Κιέβου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442