
Στα ραντάρ της εφορίας τα «κρυφά» εισοδήματα από ακίνητα
Σαρωτικούς ελέγχους ξεκινάει και φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε φορολογούμενους οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις κατοικίες τους με βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω Airbnb, Booking, HomeAway αλλά δεν δηλώνουν στην εφορία τα εισοδήματα που αποκτούν.
Σαρωτικούς ελέγχους ξεκινάει και φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε φορολογούμενους οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις κατοικίες τους με βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω Airbnb, Booking, HomeAway αλλά δεν δηλώνουν στην εφορία τα εισοδήματα που αποκτούν.
Όσοι εκμεταλλεύονται τα ακίνητά τους μέσω των πλατφορμών διαμοιρασμού, μια τάση που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, υποχρεούνται αφενός να το δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, στην ειδική εφαρμογή, αφετέρου να δηλώνουν το πραγματικό μίσθωμα που εισπράττουν.
Οι έλεγχοι είναι εκτεταμένοι, καθώς ειδική υπηρεσία της ΑΑΔΕ τσεκάρει τις πλατφόρμες και διασταυρώνει στοιχεία ακινήτων τα οποία εμφανίζονται «κλειστά», ώστε να αποκαλύψει όσους ενώ δηλώνουν τα ακίνητά τους ότι δεν χρησιμοποιούνται εντούτοις τα ενοικιάζουν είτε με την κανονική μέθοδο είτε μέσω πλατφορμών και αποκρύπτουν τα έσοδα.
Πηγή: onetv.gr
- Ο ‘Ομπλακ «βλέπει» να χάνει τα 10 εκατ. και άνοιξε την πόρτα από την Ατλέτικο Μαδρίτης
- Ρόδος: Νέο βίντεο από το τροχαίο με θύματα μητέρα και κόρη – Συγκλονίζει ο αδερφός της 57χρονης
- Euroleague: Υπέγραψε νέο 10ετές συμβόλαιο η Φενέρμπαχτσε (pic)
- Άγριος καυγάς Κωνσταντοπούλου – Κομνηνάκα (ΚΚΕ) στη Βουλή: «Είσαι ξεφτιλισμένη» – «Οι φασίστες μιλάνε έτσι…»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αρνείται την Γενοκτονία των Ποντίων και καταγγέλλει την Ελλάδα για φρικαλεότητες
- Πατέρας Κυριακής Γρίβα: «Αν οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους, η κόρη μου θα ήταν ζωντανή»


